Buurtbemiddeling

Fijn wonen heeft niet alleen maar te maken met veiligheid in de wijk. Ook goede buren en een fijne onderlinge verstandhouding draagt bij aan het veiligheidsgevoel. Toch is die verstandhouding niet altijd zo ideaal als je zou willen. Heb je een conflict met je buren en weet je niet hoe je dat op moet lossen? Schakel dan buurtbemiddeling Midden-Limburg in voor hulp!

Wat doet buurtbemiddeling?

Iedereen wil prettig wonen. Helaas komt het voor dat je je soms ergert aan het gedrag van je buren. Kleine ergernissen kunnen leiden tot een flinke ruzie. Buurtbemiddeling bemiddelt in een beter contact tussen jou en je buren. Heb je tot nu toe zonder resultaat bij je buren aangekaart dat je last heeft van rommel, vernieling, stank of overhangende takken? Onze deskundige en speciaal opgeleide vrijwilligers horen het verhaal van beide buren en nodigen je vervolgens uit voor een bemiddelingsgesprek op neutraal terrein. Onze ervaring leert dat een of twee gesprekken voldoende zijn om het contact met je buren te verbeteren. Uiteindelijk blijf je zelf verantwoordelijk voor het oplossen van de onenigheid.

Goed getrainde bemiddelaars

Onze bemiddelaars zijn goed getrainde vrijwilligers die het belangrijk vinden dat iedereen prettig kan wonen. Zij zijn onpartijdig en hebben dus geen oordeel over de situatie. De bemiddelaars helpen u en uw buren met elkaar in gesprek te gaan en de verstoorde relatie te herstellen. Onder begeleiding zoek je samen naar oplossingen waar je beiden tevreden mee bent. Na afloop van het bemiddelingsgesprek beslis je gezamenlijk of u de gemaakte afspraken op papier wilt zetten. Je moet er rekening mee te houden dat een wooncorporatie en/of de politie informatie over het resultaat van een bemiddeling bij ons kan opvragen. Wanneer Buurtbemiddeling niet de juiste optie is, adviseren we je zo mogelijk waar je wel terecht kunt voor hulp.

Werkwijze

* Je neemt contact op met Buurtbemiddeling en legt uit wat er aan de hand is of Buurtbemiddeling neemt contact op met je naar aanleiding van een melding en vraagt wat er aan de hand is.

* Er wordt een afspraak gemaakt voor een gesprek bij jou thuis of, indien dit niet mogelijk is, op een neutrale plek.

* De bemiddelaars nemen contact op met jouw buren om hun kant van het verhaal te horen.

* Als uw buren willen meewerken, komen alle partijen op een neutrale plek samen (dit kan bijvoorbeeld in een buurthuis) om met de bemiddelaars aan een oplossing te werken.

* De ervaring leert dat het mogelijk is om al in een gesprek tot afspraken te komen.

* Na enkele weken nemen de bemiddelaars opnieuw contact op met beide partijen om te vragen of de afspraken naar tevredenheid worden nagevolgd.

Lees meer

Meer weten over buurtbemiddeling? Kijk dan op www.buurtbemiddelingmiddenlimburg.nl of mail naar info@buurtbemiddelingmiddenlimburg.nl Telefonisch zijn ze te bereiken op: 06 - 20 28 05 76.