Uitreiking Koninklijke Onderscheiding


Publicatiedatum: 11 januari 2015
11 januari 2015 Een Koninklijke onderscheiding voor Dhr. K.J.O Romijn, hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Marco van Dorst, loco-burgemeester, reikte op zondag 11 januari 2015 een Koninklijke onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje-Nassau, uit aan de heer K.J.O. Romijn (Karel).

Verdiensten

Vrijwilligerswerk loopt als een rode draad door het leven van de heer Romijn. Het is een respectabele lijst. Enkele voorbeelden:

* bestuurslid/secretaris van de Stichting Katholiek Buitengewoon Onderwijs voor kinderen met leer- en opvoedingsmoeilijkheden
* bestuurslid Stichting Certificatie Kraanverhuurbedrijf
* bestuurslid Stichting Kempenhof en Stichting Valkenhof
* commissaris gemeentelijke woningstichting Tilburg
* talloze werkgerelateerde nevenfuncties

Van jongs af aan zet de heer Romijn zich dus, ook naast zijn baan als directeur van een bouwonderneming, onbaatzuchtig in voor de medemens. In alle functies is hij initierend, sturend, ondersteunend en positief meedenkend bezig.

Na zijn pensionering (VUT) heeft hij zich in 1991 bij Vitalis De Weerde (nu: Wissehaege) gemeld voor vrijwilligerswerk op de afdeling psycho-geriatrie. Dit werk doet hij tot op de dag van vandaag. Hij assisteert bij de activiteitenbegeleiding, helpt bij uitstapjes, bij het geven van drinken,
maar initieerde er ook een voorleesgroepje. Met veel geduld en humor slaagt hij erin contact te maken met de dementerende bewoners. Sinds 2011 ondersteunt hij mensen in de allerlaatste levensfase (ook 's nachts); hiervoor heeft hij op 82-jarige leeftijd nog speciaal een cursus gevolgd.

Heeft u een opmerking over deze pagina? Geef het ons door.