Manifestatie als steunbetuiging voor slachtoffers en nabestaanden va..


Actueel

Vanavond, op donderdag 8 januari 2015, wordt in Doetinchem een manifestatie gehouden als steunbetuiging aan de slachtoffers en de nabestaanden van de terreuraanslag in Parijs. De samenkomst start om 17.45 uur bij het kantoor van de Gelderlander in de Grutstraat.

De schok en verontwaardiging over de terroristische aanslag gisteren in Parijs is ook in ons land en de Achterhoek groot. We voelen een grote betrokkenheid bij de slachtoffers, de Parijzenaren, de pers en de politie. Namens onze gemeente is onder meer Henk Aalderink aanwezig in Doetinchem.

Wij sluiten ons aan bij de woorden van Burgemeester Van der Laan van de gemeente Amsterdam: "Een aanslag op een cartoonist/journalist is een aanslag op de vrijheid van meningsuiting. En dat is een aanslag op de vrijheid, en dus op ons allemaal. Daarnaast is het ook een aanslag op de politie.
Dat alles is vreselijk, want journalisten en politieagenten zijn juist mensen die in onze samenleving pal staan voor onze vrijheden."

Bij het kantoor van de Gelderlander spreken Eelco van den Heuvel (hoofdredacteur De Gelderlander Achterhoek/Liemers) en Wouke van Scherrenburg (politiek verslaggeefster) de aanwezigen toe. Om 18.00 uur verplaatsen de aanwezigen zich in een stille tocht naar het Marktplein voor het stadhuis.
Hier richt burgemeester Joosten van Doetinchem het woord tot het publiek. De stille tocht begint tegelijk met de stille tocht die burgemeester Anne Hidalgo van Parijs organiseert. Vertegenwoordigers van de pers en de politie lopen voorop, omdat deze twee groepen, die juist de vrijheid en de
waarden van onze samenleving bewaken en vertegenwoordigen, doelwit waren van de aanslag. We rekenen graag op uw komst.

Oost-Gelre

Ook de gemeente Oost-Gelre organiseert vanavond, samen met enkele buurgemeenten, om 18.00 uur een bijeenkomst in de Bonifatiuskerk in Lichtenvoorde.