Persbericht: Vrijwilligers in Overbetuwe goed ondersteund
Vrijwilligers worden door gemeente Overbetuwe goed ondersteund. Dit is een van de uitkomsten van de benchmark Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dit onderzoek vergelijkt jaarlijks gemeenten met elkaar op een groot aantal Wmo prestaties.
Score Overbetuwe beter dan vergelijkbare gemeenten
Gemeente Overbetuwe heeft samen met 86 andere gemeenten deelgenomen aan de basisbenchmark van de Benchmark Wmo. Samenvattend scoren we behoorlijk hoger dan het gemiddelde van de benchmark (77% om 67%). Dit betekent dat we het gemiddeld beter doen dan de andere 85 gemeenten.
Op de volgende Wmo onderwerpen scoren we beter dan het gemiddelde binnen de benchmark:
* Beleidsparticipatie
* Bevorderen van de sociale samenhang en leefbaarheid van dorpen, wijken en buurten
* Informatie, advies en clientondersteuning
* Levering van een voorziening aan mensen met een lichamelijke of psychische beperking
* Ondersteunen van mantelzorgers en vrijwilligers
* Vrijwilligerswerk
* Opvang en ondersteuning van dak- en thuislozen, slachtoffers van huiselijk geweld, zorgwekkende zorgmijders en verslaafden.
Verder besteedt het onderzoek bijzondere aandacht aan de Kanteling. Overbetuwe loopt daarin voorop. Dit houdt in dat tijdens keukentafelgesprekken met onze inwoners, die volgen op een vraag aan de gemeente voor ondersteuning in het kader van de Wmo, goed duidelijk gemaakt wordt dat er eerst
samen onderzocht wordt wat iemand nog zelf kan doen met steun van zijn of haar omgeving. De afstemming tussen wat iemand zelf nog kan (regelen) en waar steun van de gemeente nodig is, is hier al goed uitgewerkt en ook helder voor de inwoners.
De goede score van de benchmark geeft ons het vertrouwen dat met de ingezette beleidslijn uit de sociaal maatschappelijke visie, wij samen met de inwoners, de veranderingen die vanaf 2015 komen door de decentralisaties van de AWBZ, Participatiewet en Jeugdzorg, succesvol kunnen oppakken.
Het volledige rapport vindt u onder Zorg en Welzijn.
Deel deze pagina op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Reageer op dit artikel Laatst gewijzigd: 13 december 2014