Gebiedsteam Brielle van start

In december 2014 gaf wethouder Borgonjen het startsein voor het Gebiedsteam Brielle. Binnen het Gebiedsteam Brielle werken hulpverlenende instanties samen, om mensen met meerdere problemen te helpen uit hun complexe situatie te komen.

Veranderingen in de zorg

Wat is een gebiedsteam?

In elke wijk zijn ze te vinden: mensen die zo veel problemen hebben dat ze daar niet meer uitkomen. Zij kampen met bijvoorbeeld lichamelijke, geestelijke, financiele problemen, komen in aanraking met de politie, of hebben moeite huisvesting te houden of te vinden. Opeenstapeling van problemen kan er toe leiden dat mensen in een isolement raken, overlast gaan veroorzaken, zichzelf verwaarlozen of een gevaar worden voor zichzelf of anderen.

Het Gebiedsteam Brielle biedt - actief - afgestemde en geintegreerde zorg aan mensen met complexe problemen. Het uitgangspunt is daarbij om betrokkenen zo veel mogelijk op eigen kracht en met hulp van de eigen omgeving problemen het hoofd te laten bieden.

Het Gebiedsteam Brielle kan uitkomst bieden wanneer:

* Meer dan twee instanties zorg of hulp bieden aan een client en zij de taken en rollen goed willen verdelen. * Een client in een complexe of ernstige situatie zit, waarbij regie nodig is.

Afstemming door gemeentelijke procesregisseurs

Om te zorgen voor goede afstemming en taakverdeling tussen zorgverlenende instanties die bij een client betrokken zijn heeft Brielle drie procesregisseurs. De procesregisseur is de spil binnen het Gebiedsteam. De procesregisseur heeft geen inhoudelijke rol in het bieden van zorg of hulp en is daardoor een neutrale regisseur van het proces.

Deelnemers gebiedsteam

Allerlei organisaties vanuit de gezondheidszorg en hulpverlening nemen deel aan het gebiedsteam. Denk hierbij bijvoorbeeld aan maatschappelijk werk, leerplicht, geestelijke gezondheidszorg, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, schulddienstverlening, jongerenwerk, huisartsen, politie, verslavingszorg enz. De procesregisseur bekijkt per (gezins)situatie welke partijen worden uitnodigt om samen met de client te werken aan een plan om de problemen op te lossen.

Heeft u vragen of maakt u zich zorgen om iemand uit uw omgeving?

Neemt u dan contact op met de gemeente bij een van de verschillende ingangen.

Wmo- loket

Voor vragen over zorg of ondersteuning kunt u contact opnemen met het Wmo-loket: U kunt hiervoor elke werkdag van 8.00 uur tot 12.30 uur en op woensdagmiddag ook van 13.30 uur tot 16.00 uur terecht bij het Wmo-loket in het Stadskantoor van Brielle aan het Slagveld 36, t: 471111, e-mail: wmo@brielle.nl

Centrum voor Jeugd en Gezin

Het CJG bevindt zich aan het Gooteplein 5B en is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur. Wilt u er zeker van zijn dat u iemand kunt spreken, maak dat een afspraak via t: 326539 of loop binnen tijdens het inloopspreekspreekuur van de jeugdgezondheid. Het inloopspreekuur is elke maandag van 11.00 tot 12.00 uur.

Werk en Inkomen

De dienstverlening aan inwoners van de gemeente Brielle, in het kader van Werk en Inkomen, wordt uitgevoerd door de gemeente Nissewaard, afdeling Werk en Inkomen. Voor algemene informatie en digitale dienstverlening over Werk en Inkomen kunt u terecht bij het loket Brielle op de website van de gemeente Nissewaard.

Op het Plein Werk & Inkomen kunt u terecht voor toeleiding naar werk, intakegesprekken, tijdelijke uitkeringen, of toeleiding naar taalonderwijs. Het Plein Werk & Inkomen bevindt zich aan de Uitstraat 8-18 in Spijkenisse, t: 140181 (Spreek gemeentenaam Nissewaard in).

De openingstijden van Plein Werk & Inkomen zijn:

* maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en

* op vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur.

Budgetadvies & dienstverlening bij schulden

Heeft u hulp nodig om uit te komen met uw inkomen of om schulden op te lossen? Aarzel dan niet om contact op te nemen het Meldpunt Budgetadvies Schuldbemiddeling in het stadskantoor van de gemeente Brielle om een afspraak te maken.

Telefonisch spreekuur op maandag, dinsdag en woensdag van 9.30 uur tot 10.30 uur via t: 471327. Het meldpunt is buiten de spreekuren ook bereikbaar via e-mail: budgetloket@brielle.nl