Silent Circle benoemt Bill Conner tot CEO

Dit is een origineel bericht van PR Newswire

- Voormalig CEO van Entrust en President van Nortel treedt ook toe tot Raad van Bestuur van Silent Circle, Blackphone

GENEVE, 6 januari 2015 /PRNewswire/ -- Silent Circle [https://www.silentcircle.com/] heeft vandaag aangekondigd dat haar Raad van Bestuur F. William "Bill" Conner met onmiddellijke ingang heeft benoemd tot Chief Executive Officer en lid van de Raad van Bestuur. Als CEO van Silent Circle treedt Conner ook toe tot de Raad van Bestuur van Blackphone [https://blackphone.ch/].

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150105/166898LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20150105/166898LOGO]

Conner is een van de meest ervaren leidinggevenden op het gebied van beveiliging, telecommunicatie en infrastructuur na meer dan 30 jaar te hebben gediend in de industrieen. Voordat hij werkzaam werd bij Silent Circle, diende Conner als de oprichter en CEO van FWC Consulting [https://www.fwcconsulting.com/] waar hij organisaties hielp om te profiteren van zijn expertise op het gebied van cyberbeveiliging, SaaS, datanetwerken, M&A, marketing en verkoop.

"We zijn zeer verheugd dat iemand van Bill's kaliber bij ons komt werken," aldus Mike Janke, mede-oprichter van Silent Circle, die nu de functie van voorzitter van de Raad op zich zal nemen. "Bill brengt een schat aan ervaring mee en was een pionier bij drie van de meest transformationele technologische veranderingen in het digitale informatietijdperk: hij heeft de belangrijkste divisies bij AT&T [http://www.att.com/] geleid, Nortel op het datapad geholpen met de acquisitie van Bay Networks, wat essentieel was voor de herpositionering van het bedrijf in de industrie, en gewerkt aan de beveiliging van digitale identiteiten bij Entrust [http://www.entrust.com/]. Bill is de perfecte CEO om ons te leiden in deze tijd van enorme omzet, personeels- en productgroei, naarmate we de overgang maken van een start-up tot een internationale onderneming met opbrengsten van honderden miljoenen dollars - en met activiteiten en medewerkers verspreid over de hele wereld."

"Silent Circle maakt een ongekende groei door, in het bijzonder via de privacyvriendelijke blackphone," verklaarde Ross Perot Jr., de voorzitter van The Perot Companies en een investeerder in Silent Circle. "Bill's benoeming zorgt voor belangrijk leiderschap, zakelijk inzicht en ervaring in alle industrieen die samenkomen binnen Silent Circle: data, dragers en veiligheid. Hij is goed gepositioneerd om het bedrijf tijdens het volgende boeiende hoofdstuk te begeleiden."

"Silent Circle heeft voor enorme disruptie in de mobiele industrie gezorgd en een dominante lijn van veilige communicatieproducten voor ondernemingen en consumenten gecreeerd die de status quo uitdaagt," zei Sir Peter Bonfield, voormalig CEO en voorzitter van het directiecomite van British Telecom die dient in de raad van adviseurs van Silent Circle.

"Ik ben vereerd en enthousiast om te worden gevraagd om leiding te geven aan Silent Circle en toe te treden tot de Raad van Bestuur van Silent Circle en Blackphone," gaf Bill Conner, CEO van Silent Circle, te kennen. "Naarmate de realiteit van de digitale revolutie plaatsvindt, zijn digitale privacy en veiligheid de hoogste prioriteit geworden voor de hedendaagse bedrijven, consumenten en overheden. Silent Circle en blackphone hebben zich duidelijk gepositioneerd als de leider in de digitale draaikolk van privacy, beveiliging en communicatie."