Bakker Koos van Eijndhoven Ondernemer van het Jaar


'Puur en passievol ondernemerschap'.

Bakker Koos van Eijndhoven is samen met zijn echtgenote Marijn tijdens de nieuwjaarsreceptie door burgemeester Eurlings uitgeroepen tot ondernemer van het jaar. Het jonge ondernemersechtpaar verdient deze titel onder andere voor het succes van het unieke, ambachtelijke en smaakvolle `brood van
Koos', dat gemaakt wordt met puur en passievol ondernemerschap.

Bakker Koos heeft twee bakkerijen in Valkenburg en een filiaal op Plein 1992 in Maastricht.
Koos draagt op een positieve manier zijn ambacht uit. Bij de broden proef je de passie voor het vak van bakker.

Koos stond als kind al in de bakkerij. Van zijn vader leerde hij de kneepjes van het vak. Nu bakt hij met veel plezier ambachtelijk desembrood. Dagelijks bakken zij zo'n 50 smaakvolle desembroden en 30 soorten klein brood, o.a. 'Kunderkruuts', 'Pain de campagne' en 'Neubourg'. Op authentieke,
ambachtelijke, wijze en met gebruik van pure en biologische ingredienten bakken zij dagelijks vers desembrood. Brood dat bestaat uit een samenstelling van biologisch geteelde en door de Commandeursmolen in Mechelen gemalen meel en het natuurlijke product zuurdesem.

De Valkenburgse bakker bakt niet alleen brood voor zijn winkels, maar levert ook aan dertig horecazaken in de regio. De restauranthouders kennen Koos als specialist in de luxe en eigentijdse broodsoorten. Stuk voor stuk zijn het toprestaurants waar hoge kwaliteit vanzelfsprekend is. Het
beroemde dinerbroodje van Koos is nog steeds een toppertje. Ooit ontwikkeld door zijn vader, in samenwerking met een van de meest gerenommeerde chef-koks in Limburg, Toine Hermsen. Ook nu nog levert Koos in overleg met de chef-kok een op maat gemaakt product.