Vervolgacties brand Spuikolk Dirksland


(02-01-2015)

Op 1 januari 2015 is er brand geweest in een loods op bedrijventerrein Spuikolk in Dirksland. Vanwege de rookontwikkeling moesten twaalf gezinnen hun woning aan de Onwaardsedijk enkele uren verlaten. Het dak van het bedrijfspand bevat asbest. Tijdens de brand zijn delen asbest neergeslagen op
het bedrijventerrein in de buurt van het pand. Dit gebied is afgezet.

Onderzoek en schoonmaak doorgaande wegen

Uit onderzoek is gebleken dat het gebied buiten de afzetting schoon is van asbest. Op vrijdag 2 januari is een gespecialiseerd bedrijf begonnen om de twee doorgaande wegen langs het uitgebrande pand schoon te maken. Naar verwachting is dit zaterdag 3 januari aan het eind van de dag afgerond.
Dan worden de wegen weer vrijgegeven.

Inventarisatie en saneren bedrijfspanden

Het is nog wel mogelijk dat in de aangrenzende panden binnen het afgezette gebied asbest wordt gevonden. Dit komt door het naar binnen lopen van bluswater. Een asbestexpert gaat deze panden zaterdag 3 januari inventariseren. De gemeente heeft daarvoor op vrijdag 2 januari al contact gezocht
met de eigenaren en gebruikers van deze panden. De gemeente heeft bovendien afspraken gemaakt met de eigenaar van het uitgebrande pand om dit te saneren.

Meer informatie?

Als u vragen heeft over de brand aan de Spuikolk in Dirksland kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente via 14 0187, of per e-mail via info@goeree-overflakkee.nl.