Burgemeesters van Haarlemmermeer en Zaanstad wisselen tijdelijk van ..


02 januari 2015 - Nieuwsartikel

Burgemeesters Geke Faber van Zaanstad en Theo Weterings van Haarlemmermeer wisselen met ingang van 19 januari tijdelijk van stoel.

De burgemeesters hebben zelf het initiatief genomen voor de tijdelijke ruil. De commissaris van de Koning, Johan Remkes, zal beiden op 16 januari in het Provinciehuis in Haarlem benoemen en beedigen als waarnemend burgemeester.

De Metropoolregio Amsterdam-Noordzeekanaalgebied behoort tot de top 5 van sterkste regio's in Europa. Om deze positie te behouden en verder te versterken en uit te bouwen, worden binnen de regio steeds meer verbindingen gelegd en werken gemeenten in diverse verbanden steeds intensiever samen.

In dit kader hebben de burgemeesters van Haarlemmermeer, Theo Weterings (VVD), en van Zaanstad, Geke Faber (PvdA), het initiatief genomen om 2 weken van plaats te ruilen. Belangrijkste doel is elkaars gemeente (elk rond de 150.000 inwoners) beter te leren kennen en deze ervaring mee te nemen
in de samenwerking tussen beide gemeenten en in de metropoolregio.

De ruil geeft een verdieping van het burgemeestersambt, doordat beide burgemeesters enerzijds hun ervaring kunnen inzetten in de ruilgemeente, en anderzijds ervaring kunnen opdoen met onderwerpen die in hun eigen gemeente niet of minder spelen. Daarnaast kan de ruil nieuwe inzichten opleveren.

Commissaris van de Koning Johan Remkes vindt het een positief initiatief van beide burgemeesters.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel