Collectieve zorgverzekering via de ISD


Vanaf 1 januari 2015 kunnen inwoners van de gemeenten Leek, Marum en Noordenveld met een minimum inkomen weer een collectieve zorgverzekering afsluiten via de ISD Noordenkwartier.

U kunt kiezen uit een zorgverzekering bij Menzis of Zilveren Kruis Achmea.

Basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Wanneer u een collectieve zorgverzekering afsluit, kunt u kiezen uit een basisverzekering en twee aanvullende verzekeringen.

Menzis:

Bij Menzis kunt u kiezen uit de aanvullende verzekering GarantVerzorgd 1, 2 of 3.
Daarnaast kunt u kiezen voor de tandverzekering Garant TandVerzorgd 350 (1), 650(2) of 950 (3.) of GarantTandverzorgd 1P (indien u een volledige tandprothese heeft).

Zilveren Kruis Achmea:

Bij Zilveren Kruis Achmea kunt u kiezen uit de aanvullende verzekeringen:
Aanvullend 1 ster in combinatie met Tandverzorgd 1 ster; Aanvullend 2 sterren in combinatie met Tandverzorgd 1 ster of Aanvullend 3 sterren in combinatie met Tandverzorgd 2 sterren.
(Als u een volledige tandprothese heeft, hoeft u geen tandverzekering af te sluiten.)

Korting en het Gemeentepakket:

Als u via ISD Noordenkwartier een van beide verzekeringen afsluit, ontvangt u een korting op de premie van de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen. Daarnaast sluit u automatisch het Gemeentepakket af. Dit Gemeentepakket is voor u gratis. In dit pakket is een aantal extra
voorzieningen opgenomen dat vergoed wordt. Hierdoor hoeft u minder vaak een beroep te doen op bijzondere bijstand. Tevens worden diverse eigen bijdragen WMO vergoed.
Wanneer u bij Menzis kiest voor GarantVerzorgd 3 of bij Zilveren Kruis voor Aanvullend 3 dan komt u tevens in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoedingen die voorheen vielen onder de Wet Tegemoetkoming Chronisch zieken en Gehandicapten (WTCG). Bij Menzis is tevens het eigen risico
meeverzekerd in GarantVerzorgd 3.

Premieoverzicht:

Een overzicht van de premies en bijbehorende kortingen van Zilveren Kruis Achmea en van Menzis vindt u op de website www.gezondverzekerd.nl.
Let op: Gedurende het jaar kunt u alleen onder bepaalde voorwaarden overstappen naar een andere verzekeraar!

Voorwaarden

Als u gebruik wilt maken van de collectieve zorgverzekering, moet u wel aan de onderstaande voorwaarden voldoen:

* Indien u inwoner bent van de gemeente Marum of Noordenveld en u heeft een maximaal inkomen van 110% van het bijstandsniveau dat voor u zou gelden indien u bijstand zou ontvangen. Indien u inwoner bent van de gemeente Leek dan mag dit inkomen maximaal 120% bedragen.
* Uw vermogen ligt niet hoger dan het voor u geldende maximum bedrag in de bijstand. (Norm 2014: EUR 5.850,00 voor een alleenstaande en EUR 11.700,00 voor een alleenstaande ouder en gehuwden)
* U stemt in met een automatische incasso van de maandelijkse premie door de zorgverzekeraar.
* U neemt het volledige pakket af, namelijk een basisverzekering met een aanvullende verzekering en een tandverzekering.

Vragen?

Over verzekering van Menzis:
U kunt contact opnemen met de Overstapcoach van Menzis. Deze geeft persoonlijk advies en is bereikbaar via 088 222 4080. Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 19.00 uur. (lokaal tarief)

Over verzekering van Zilveren Kruis Achmea:
Voor vragen over het pakket van Zilveren Kruis Achmea kunt u contact opnemen met hun klantenservice. Deze geeft eveneens persoonlijk advies en is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur via Telefoon 071 - 751 00 51.
Een overzicht van de vergoedingen van Menzis en Zilveren Kruis Achema vindt u op de website www.gezondverzekerd.nl[IMG]
.