Wet chronisch zieken en gehandicapten per 1 januari afgeschaft


Wet chronisch zieken en gehandicapten per 1 januari afgeschaft



Tegemoetkoming extra ziektekosten voor inwoners met laag inkomen



De rijksoverheid schaft de regeling Wet Chronische zieken en gehandicapten (WTCG) per 1 januari 2015 af. Hierdoor vervalt ook een jaarlijkse tegemoetkoming via het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Wordt u getroffen door het vervallen van de wet en heeft u een laag inkomen? Dan komt de
gemeente Oostzaan u vanaf 2015 tegemoet via een collectieve zorgverzekering.

De gemeente Oostzaan heeft bij Zilveren Kruis Achmea voor inwoners met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering afgesloten. Inclusief aanvullende verzekeringspakketten, ook wel bekend als het GEP (Gemeente Extra Pakket).

Afschaffing WTCG

Krijgt u een tegemoetkoming uit de WTCG? Dan heeft u half november een brief van het CAK ontvangen.

Kom ik in aanmerking

U kunt van de verzekeringspakketten gebruik maken als uw inkomen niet hoger is dan 110% van de bijstandsnorm. Het bijstandsniveau is afhankelijk van de situatie in het huishouden. Als u een laag inkomen heeft, kunt u op de www.berekenuwrecht.nl berekenen of u aan de inkomenseis voldoet.

Overstappen

Wilt u gebruik maken van dit verzekeringspakket? Dan moet u uw huidige verzekering opzeggen voor 1 januari en de nieuwe verzekering afsluiten voor 1 februari 2015. Meer specifieke informatie kunt u inwinnen bij Achmea en via de gemeente Zaanstad.

* 1 december 2014