VO Raad


Nieuwe schooljaar van start

De middelbare scholen in de regio's Zuid en Noord Nederland zijn inmiddels weer van start gegaan en vanaf volgende week gaan ook de leerlingen in de regio Midden weer naar school. Het nieuwe schooljaar is dus weer begonnen, na een zomervakantie die werd overschaduwd door de vliegramp met vlucht MH17. Onder de slachtoffers zijn ook veel leerlingen en leraren van scholen en andere betrokkenen in het onderwijs. De VO-raad leeft mee met alle nabestaanden en wenst hen veel sterkte toe.

Verder wenst de VO-raad alle scholen en leerlingen een succesvol schooljaar toe. De VO-raad zal zich ook dit jaar weer volop inzetten om de scholen zo goed mogelijk te ondersteunen in hun ambitie het best mogelijke onderwijs te verzorgen voor ruim 1 miljoen leerlingen.

Het belooft een enerverend jaar te worden voor de sector, in het bijzonder vanwege de uitrol van het sectorakkoord en de VO-agenda. Uit de VO2020-tour die we begin van het jaar met leden organiseerden, kwamen de belangrijkste ambities van de sector naar voren en vloeide ook het sectorakkoord 2014-2017 voort. De komende tijd werkt de VO-raad aan de realisatie van een goede ondersteuning en facilitering zodat scholen de uitdagingen daadwerkelijk kunnen oppakken. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het sectorakkoord.

Vanaf 2 september is ook de Tweede Kamer weer terug van reces. De VO-raad zet zich er vanzelfsprekend ook het komende politieke jaar weer voor in om waar nodig invloed uit te oefenen op voor het voortgezet onderwijs belangrijke thema's en ontwikkelingen. Op korte termijn is de begrotingsbehandeling daarbij een belangrijk moment. Verder wordt in de komende periode plenair in de Tweede Kamer het wetsvoorstel zeer zwakke scholen behandeld, staat er een algemeen overleg over examens op de commissieagenda en zal de verdere implementatie van passend onderwijs de komende tijd door de Kamerleden met interesse worden gevolgd.