Veel blijken van medeleven met slachtoffers vlucht MH17


22 augustus 2014 - Vandaag wordt het condoleanceregister in het Almelose stadhuis voor de slachtoffers van vlucht MH17 van Malaysia Airlines gesloten.

De afgelopen zes weken konden inwoners van Almelo door het tekenen hiervan hun medeleven tonen. Daarvan is door velen gebruik gemaakt, vaak met zeer persoonlijke boodschappen.

Burgemeester geroerd
Burgemeester Jon Hermans - Vloedbeld toont zich geroerd door de betrokkenheid van zoveel stadgenoten. "Niet alleen via het condoleanceregister, maar ook op herdenkingsbijeenkomsten in de stad heb ik een diepe verbondenheid gevoeld met de nabestaanden. De ramp laat een pijnlijk gemis na, bij
de verwanten van de slachtoffers, maar ook in de Almelose samenleving. Het verdriet hierover verdwijnt nooit helemaal, steun helpt echter wel om het verlies een plaats te kunnen geven."

Nationaal archief
Kopieen van het condoleanceregister worden, indien daar behoefte aan is, beschikbaar gesteld aan de nabestaanden van de Almelose slachtoffers. Het originele register wordt vervolgens aangeboden aan het Nationaal Archief.