Gemeente Tiel


Vergunninghoudersparkeren Waalkade uitgebreid

Per direct kunnen houders van een parkeervergunning 'Waalkade' hun voertuig parkeren op het gehele terrein (met uitzondering van de blauwe zone, gelegen bij de cafetaria). Eerder was alleen het gras en een strook bij het tankstation aangewezen voor vergunninghouders. Naar aanleiding van opmerkingen van vergunninghouders en door tellingen te doen, heeft de gemeente besloten om met onmiddellijke ingang het gehele parkeerterrein voor vergunninghouders beschikbaar te stellen. Op deze manier wordt het parkeren op de Waalkade vereenvoudigd.

Het bleek voor vergunninghouders niet duidelijk waar wel of niet geparkeerd te worden. Nu overal geparkeerd mag worden, betekent dit een vereenvoudiging van het parkeerbeleid op de Waalkade. Ook wijzen de tellingen uit dat vooral overdag, wanneer de meeste vergunninghouders het terrein gebruiken, het parkeerterrein niet optimaal benut wordt.

Veel werknemers uit de binnenstad hebben na invoering van het betaald parkeren een vergunning aangevraagd voor de Waalkade. Hiervoor moeten zij EUR 240,-- per jaar betalen. Het parkeren in het gras, vooral op regenachtige dagen, was niet de meeste ideale situatie om een voertuig te parkeren. Vergunninghouders zagen dat op het verharde terrein genoeg plaats was en vroegen aan de gemeente of het ook mogelijk was hun voertuig daar te parkeren. Dit blijkt mogelijk. Op deze manier komt de gemeente tegemoet aan de wens van de vergunninghouders om op het verharde deel te parkeren.

U kunt een afbeelding downloaden waar u aan de Waalkade mag parkeren.