Gemeente Bunnik


Inspraak geactualiseerde Welstandnota

De gemeente Bunnik heeft de welstandsnota 2004 geactualiseerd. Het college heeft op 20 december 2011 besloten om de welstandsnota ter inzage te leggen voor inspraak. De nota heet 'Geactualiseerde Welstandsnota Bunnik 2012' De nota bestaat uit voorschriften en een kaart van Bunnik, Odijk, Werkhoven en het buitengebied.

De bedoeling is om de inwoners met deze geactualiseerde welstandsnota beter te kunnen bedienen. Concreet wil de gemeente:
1. een aantal tegengestelde regels herstellen, opheffen of integreren;
2. witte vlekken en beeldkwaliteitplannen opnemen;
3. het gebruiksgemak bevorderen door een slimme digitale ontsluiting.

In de geactualiseerde welstandsnota handhaaft de gemeente de omschreven bebouwingskwaliteiten van de verschillende woon- en werkgebieden uit de bestaande welstandsnota. Met de huidige en de geactualiseerde welstandsnota kunnen is het mogelijk de leefbaarheid van de dorpen, bedrijventerreinen en het buitengebied op gelijk niveau te houden en bevorderen.

De bedoeling is om na de vaststelling in de raad de kaart en voorschriften interactief te maken. Ook zijn dan de voorschriften te bereiken via het adres of door op een perceel te klikken. Hierdoor kunnen wij het gebruiksgemak bevorderen.


1. Welstandsnota


2. Kaarten behorend bij de nota

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de heer G. Zaaijer, telefoonnummer (030) 659 48 24 en e-mail g.zaaijer@bunnik.nl