Gemeente Beverwijk



Beverwijk juicht extra verkeersmaatregelen rond Velsertunnel toe.

Rijkswaterstaat heeft van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu een subsidie gekregen om de doorstroming van het verkeer rond de Velsertunnel te verbeteren. De subsidie is verstrekt binnen het programma Beter Benutten. Het gaat om geld voor zogenaamde calamiteitenbogen op knooppunt Beverwijk en knooppunt Velsen. De verbindingsbogen (verwachting in 2013) komen in de binnenbochten van de knooppunten. Hierdoor kan verkeer uit Beverwijk bij een stremming van de Velsertunnel via de A22 in noordelijke richting rijden en dan via de nieuwe verbindingsboog bij knooppunt Beverwijk in zuidelijke richting de Wijkertunnel inrijden. Op knooppunt Velsen komt er vervolgens een extra boog waardoor verkeer komende uit de Wijkertunnel weer terug naar IJmuiden kan rijden.
Daarnaast heeft Rijkswaterstaat geld gekregen voor de plaatsing van extra schermen (in 2012) bij de Velsertunnel om chauffeurs van te hoge vrachtwagens beter te informeren. Op deze manier probeert Rijkswaterstaat het aantal hoogtemeldingen bij de Velsertunnel terug te dringen.

De gemeente Beverwijk is blij dat Rijkswaterstaat deze maatregelen wil gaan uitvoeren. We zijn daarom bereid om onze volledige medewerking te geven aan de voor de verbindingsboog benodigde ruimtelijke procedure. We zien dit dan ook als een belangrijke stap in een verbeterde bereikbaarheid voor de IJmond.

Beverwijk, 28 december 2011