Rochdale


22 december 2011

Kerstpresent voor bewoners Schelpenhoek

Woningstichting Rochdale is blij dat de bewoners van de wijk Schelpenhoek in Diemen na ruim anderhalf jaar eindelijk terug naar hun huis kunnen.

Nog even leek er weer een probleem met de riolering maar de huizen zijn nu helemaal vrij van chemische stof die op 23 februari 2010 via het riool de huizen binnendrong. Rochdale bracht de bewoners een kerststukje gezien de aankomende feestdagen.

Tien woningen
Toen de overstroming plaatsvond, moesten tien woningen worden ontruimd omdat zich een chemische stof in het rioolwater bevond, die in de huizen via de toiletpot omhoog kwam. Later bleek dat iemand (de dader is nooit gevonden) afvalstoffen in het riool heeft geloosd die vrijkomen bij het maken van stimulerende middelen. Het zwaar verontreinigde water kwam vervolgens terecht in de huizen. Ongeveer veertig bewoners werden uit hun woningen gehaald en met hulp van Rochdale in de buurt opgevangen. In verband met schoonmaakwerkzaamheden en stankoverlast konden deze mensen lange tijd niet thuis slapen.

Tegenslag
Gedurende de herstelwerkzaamheden zat zo'n beetje alles tegen wat maar tegen kon zitten. Door een breuk in de riolering niet lang daarna (wat in verband stond met de eerdere stoffen die in het riool waren geloosd), ontstond opnieuw een overstroming. Mede hierdoor moest er uitgebreid bodemonderzoek worden gedaan. In de tussentijd heeft Rochdale intensief de bewoners opgevangen, voor tijdelijke huisvesting gezorgd, en voor degen die daar behoefte aan hadden, is een nieuwe woning geregeld.

Van de tien getroffen gezinnen keren er slechts vier terug. Vijf gezinnen hadden al eerder definitief voor een woning elders gekozen. Een gezin kwam onlangs nog op het besluit terug om terug te keren naar het oude huis. De rest van de woningen blijft nog even leeg in afwachting van nieuwe huurders.

Voor meer informatie bel Nico de Leeuw, woordvoerder/senior media-adviseur Woningstichting Rochdale, 06 - 212 58 004 of ndeleeuw@rochdale.nl.
Op vrijdag kunt u terecht bij Tamara Rolman-Aalbersberg, communicatieadviseur, 06 - 221 29462 of
trolman-aalbersberg@rochdale.nl.