Politie Groningen

Donderdag 22 december 2011

Donderdag 22 december 2011, 22-12-2011

Snorfietser gewond na val

GRONINGEN Een 55-jarige snorfietser uit Groningen is woensdagmiddag gewond geraakt in de Aweg in haar woonplaats. De vrouw moest remmen voor een aantal geparkeerde autos en een tegenligger. Door de remactie verloor ze de macht over het stuur en botste tegen een van de geparkeerde autos. Daardoor viel de Groningse op de grond en raakte ze gewond aan haar arm. De vrouw is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Alcomobilisten aangehouden

PROVINCIE GRONINGEN - De politie heeft woensdagavond en -nacht op diverse plaatsen in de provincie bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol. De meest opvallende aanhoudingen:

STADSKANAAL Woensdagnacht is in de Hoofdstraat in Stadskanaal een 34-jarige automobilist uit Borger aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen twee geparkeerde autos staan met in elke auto een bestuurder. De politiemensen wilden de bestuurders aanspreken, maar de 34-jarige man ging er vandoor. De Drent parkeerde verderop zijn auto, stapte uit zijn wagen en wilde lopend ontkomen. De verdachte kon echter in de kraag worden gevat. Uit een alcoholtest bleek dat de inwoner van Borger ruim 1,3 promille (575 ugl) alcohol in zijn bloed had. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

BAD NIEUWESCHANS Een 48-jarige automobilist uit Finsterwolde is woensdagmiddag aangehouden op de Oudezijl in Bad Nieuweschans. Uit een blaastest bleek dat de man alcohol had gehad voordat hij zijn auto in was gestapt. Op het politiebureau bleek dat de Finsterwolder ruim 1,5 promille (670 ugl) alcohol in zijn bloed had. De verdachte was eerder dit jaar ook al aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.

Ongeluk door niet goed uitkijken

TEN BOER Een 12-jarige inwoonster van Ten Boer is woensdagmiddag gewond geraakt op de Rijksweg in haar woonplaats. De tiener was uit een lijnbus gestapt en wilde de Rijksweg oversteken. Ze keek niet goed uit waardoor ze werd aangereden door een 66-jarige automobilist uit Ten Boer. Een 46-jarige automobiliste uit Appingedam, had niet genoeg afstand tot haar 66-jarige voorligger en botste daardoor tegen de auto van de Ten Boerster. De vrouw uit Appingedam had last van haar nek en is ter plaatse door ambulancemedewerkers onderzocht. Het 12-jarige meisje is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie van het ongeluk gemaakt.

Dronkaard bedreigt agenten

SAPPEMEER De politie heeft woensdagmiddag in de Noorderstraat in Sappemeer een 31-jarige man uit Eelde aangehouden. De politie kreeg een melding dat de Drent in beschonken toestand op straat liep en regelmatig zijn evenwicht verloor. Agenten spraken de man aan, maar die reageerde agressief. Toen de 31-jarige in de politieauto werd gezet bedreigde hij een van de agenten met de dood. Ook probeerde de dronkaard de agent te verwonden. De verdachte is ingesloten. De agent doet aangifte.

Groningse aangehouden voor overvallen

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag een 20-jarige inwoonster van Groningen aangehouden voor betrokkenheid bij een of meerdere overvallen in haar woonplaats. De vrouw meldde zichzelf in de middag op het politiebureau, toen ze doorhad dat de politie haar zocht. De politie was naar haar op zoek naar aanleiding van een drietal overvallen op cafetarias in Groningen. Eerder werden al twee mannen aangehouden. De 20-jarige vrouw is ingesloten voor verhoor.

Krattendief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond in de Vechtstraat in Groningen een 29-jarige krattendief aangehouden. Agenten zagen de man lopen met een winkelwagen waarin vijf bierkratten werden vervoerd. Vlak daarvoor kreeg de politie een melding dat een onbekende man had geprobeerd tuinmeubilair te stelen. Dit was mislukt doordat de eigenaar de diefstal in de gaten kreeg. Dankzij de omschrijving van de dief kon de man in de Vechtstraat worden herkend. De verdachte Groninger is ingesloten.

Bouwvakker gewond na val

ZUIDHORN Een 56-jarige inwoner van de gemeente Zuidhorn is woensdagmorgen met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht na een val van een dak. De man was bezig met onderhoudswerkzaamheden aan een woning aan de Klinkemalaan toen hij door onbekende oorzaak naar beneden viel. De man was buiten bewustzijn toen hij werd aangetroffen. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de arbeidsinspectie geïnformeerd.

Diverse graven vernield

TERMUNTEN De politie heeft woensdagavond op de begraafplaats in Termunten diverse beschadigde graven aangetroffen. Agenten kregen een melding dat op het terrein aan de Kerkpad vernielen waren gepleegd. Bij aankomst zagen de politiemensen dat diverse zuilen omver waren getrokken, vloerplaten doormidden waren en naam platen kapot waren gemaakt. Ook was het hekwerk bij een aantal graven verbogen. In totaal zijn een achttal graven beschadigd. Het is niet bekend wanneer de vernielingen zijn gepleegd. De politie vraagt nabestaande aangifte te doen bij de politie in Delfzijl.

Alcomobilist aangehouden

SLOCHTEREN De politie heeft op woensdagnacht een 33-jarige inwoner van Harkstede aangehouden. De man reed in zijn auto over het t Olderhof in Slochteren en werd daar door de agenten gecontroleerd. Bij deze controle gaf de blaastest aan dat de bestuurder te veel had gedronken. Op het politiebureau wees de ademanalyse uit dat de man meer dan 1.75 promille (775 ug/l) alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de alcomobilist.

Vermoedelijke brandstichter autobranden aangehouden

STADSKANAAL De politie heeft woensdagnacht een 27-jarige inwoner van Musselkanaal in de Margrietlaan in Stadskanaal aangehouden. De man wordt verdacht van een zestal brandstichtingen dan wel pogingen daartoe. De politie kreeg in eerst instantie de melding dat er in de Poststraat geprobeerd was een auto in de brand te steken. Agenten hebben ter plekke met de benadeelde gesproken en zagen dat de auto al schade had opgelopen. In kort tijdsbestek volgden er nog meer meldingen over in de brand staande autos. Zo werd er brandgesticht bij een auto in de Irenelaan. Een alerte getuige ging hierbij achter de vermoedelijke dader aan maar deze wist te ontkomen. Daarna zijn er autos door brand beschadigd in de Groningerlaan, Vlaanderenlaan, Hoofdstraat en de Drouwenerstraat. In de Hoofdstraat wist de eigenaar zijn eigen auto te blussen. Door snel optreden van de brandweer wisten zij in de Drouwenerstraat schade aan andere geparkeerde autos te voorkomen. De politie ging met meerdere eenheden op zoek naar de verdachte, waaronder ook met eenheden van Regiopolitie Drenthe. Dit resulteerde er in dat de verdachte naar aanleiding van zijn signalement later in de nacht kon worden aangehouden. De verdachte is ingesloten in het politiebureau. De beschadigde autos zijn voor technisch onderzoek afgesleept. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben:

Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Bewoner overloopt inbrekers

GRONINGEN Op woensdagavond kreeg de 57-jarige bewoner van een woning in de Aagje Dekenstraat in Groningen de schrik van zijn leven. Bij thuiskomst zag hij twee voor hem vreemde mannen in de tuin staan. Toen hij het vermoeden kreeg dat er werd ingebroken, zag hij een derde man uit zijn woning komen. De bewoner greep de derde inbreker in de kraag maar werd hierop vermoedelijk met pepperspray in het gezicht gespoten. De inbreker wist te ontkomen en het slachtoffer belde de politie. Een onderzoek in de omgeving door de agenten leverde niets op. Het slachtoffer is te plekke door het personeel van de ambulance geholpen. Het is nog onduidelijk wat er precies is weggenomen. De daders zouden buitenlandse mannen zijn, gekleed in donkerkleurige kleding. De politie heeft de zaak in behandeling en start vandaag met een buurtonderzoek.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben:

Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag op verschillende plaatsen het verkeer.


- Groningen, N361:aantal geregistreerde voertuigen: 620, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 129 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Wildervank, Woortmanslaan:aantal geregistreerde voertuigen: 175, aantal overtredingen: 7, gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur en 1 overtreding voor het niet handsfree bellen.


- Veendam, Beneden Oosterdiep:aantal geregistreerde voertuigen: 100, aantal overtredingen: 5, 4 keer voor het niet dragen van de autogordel en 1 keer voor het rijden zonder het juiste rijbewijs.


- Muntendam, Kerkstraat:aantal geregistreerde voertuigen: 300, aantal overtredingen: 23, 21 keer voor het rijden zonder gordel en 2 keer voor het niet handsfree bellen.