Gemeente Den Haag

Persbericht

Den Haag stelt EUR 2,2 miljoen beschikbaar voor grootschalige evenementen

Het college van B&W van Den Haag stelt -net als vorig jaar- 2,2 miljoen euro beschikbaar voor grootschalige evenementen in 2012. Naast nieuwe evenementen als Scheveningen Kleurt Groen, de European Experience en de Worldcup Kiteboarding kunnen nog 24 evenementen op financiële ondersteuning rekenen. Dit zijn onder andere Life I Live, het Bevrijdingsfestival, Todays Art, Schollenpop, Festival Classique en het EK Beachvolleybal.

Wethouder Marjolein de Jong (Cultuur, Binnenstad, Internationaal): "Den Haag is echt een evenementenstad met toonaangevende evenementen die zowel op nationale als internationale belangstelling kunnen rekenen . Elk jaar is het weer genieten van oude klassiekers als Parkpop en nieuwkomers als Life I Live en The Hague Pride. Onze evenementen trekken ook steeds meer bezoekers van buiten de stad en genereren flink wat inkomsten voor Haagse ondernemers en bedrijven."

Vanaf 2012 kan een aantal evenementen op meerjarige ondersteuning rekenen. Dit gold in het verleden al voor CPC, Den Haag Sculptuur, Sinterklaas en het Bevrijdingsfestival. Parkpop, de Tong Tong Fair, Vlaggetjesdag en het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen komen hier nu ook bij. Verder stelt de gemeente in 2012 EUR100.000 beschikbaar voor een promotiefonds om kleinere evenementen te ondersteunen bij hun marketing en pr.

Adviescommissie Evenementen
De onafhankelijke Adviescommissie Evenementen heeft het college geadviseerd over de subsidieaanvragen. Hierbij waren economische criteria leidend. Daarbij is ondermeer gekeken naar het aantal bezoekers en de bestedingen die het evenement de stad oplevert en de (inter)nationale uitstraling. Verder zijn de aanvragen ook beoordeeld op de mate waarin de organisator de samenwerking met ondernemers in de stad zoekt.

Er zijn 52 aanvragen behandeld door de adviescommissie. De gemeentelijke subsidie is aanvullend op inkomsten door sponsoren, catering en entreegelden, en bedraagt in beginsel ten hoogste 30 procent van de begroting.