Zoey maakt met klas 3D stekker-art ter bewustwording van recycling

Persbericht van Het PR Bureau

Nog 33 miljoen kilo klein elektrisch afval verdwijnt jaarlijks in de afvalbak

Elektrisch speelgoed is een favoriet kerstcadeau voor kinderen. Wanneer dit stuk gaat, belandt het vaak onnodig in de prullenbak. Vandaag is daarom in het tijdelijke Wecycle pand in Amsterdam gewerkt aan '3D stekker-art'. Samen met presentator en kunstenaar Eddy Zoey, maakten kinderen van de St. Bonifatiusschool uit Sneek een kunstwerk van oud speelgoed met stekker of batterij. Recycleorganisatie Wecycle wil kinderen en ouders laten zien waarom het belangrijk is dat kleine elektrische apparaten gerecycled worden.
Het kunstwerk is van tijdelijke aard en zal binnenkort worden gerecycled. "Het kunstwerk staat symbool voor het feit dat je van een afgedankt product weer iets heel nieuws kunt maken. Het kunstwerk laat kinderen zien dat het speelgoed dat zij niet meer gebruiken een tweede leven kan krijgen. En juist niet alleen als kunstwerk, zo leren de kinderen hier," vertelt Eddy Zoey.

Recycling geeft positieve impuls
Meer dan de helft van de mensen (61%) ervaart een schuldgevoel als zij elektrische apparaten niet inlevert. Tweederde van de Nederlanders (66%) ervaart een goed gevoel bij het inleveren van elektrische apparaten voor recycling. Dit blijkt uit recent onderzoek van Wecycle, uitgevoerd door TNS NIPO. Toch komt 39 procent van de kleine elektrische apparaten niet in de milieustraat terecht, wat jaarlijks resulteert in 33 miljoen kilo aan apparaten die niet gerecycled kan worden. Wecycle wil dit tegengaan.

Het geheim van Wecycle
De 3D stekker-art werd gemaakt in de tijdelijke Wecycle-belevenis aan de Kalverstraat 101 in Amsterdam. Tot en met 8 januari kan iedereen daar 'Het geheim van Wecycle' ontdekken. Bij 'Het geheim van Wecycle' leren kinderen en hun ouders op een leuke manier waarom elektrische apparaten en spaarlampen niet weggegooid mogen worden. Kleine apparaten kunnen voor 75% worden gerecycled, spaarlampen voor zelfs meer dan 90%. Door te recyclen hoeven er geen nieuwe grondstoffen uit de natuur gehaald te worden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Leren over recycling
Wecycle zet zich in voor educatie, onder meer door het aanbieden van lesmateriaal op basisscholen en maatschappelijke stages voor het voortgezet onderwijs. Ook kunnen scholen, clubs en BSO's meedoen door kleine elektrische apparaten in te zamelen.

Over Wecycle
Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste). Wecycle wil zoveel mogelijk e-waste inzamelen en werkt hiervoor samen met gemeenten, kringloopbedrijven, de detailhandel, het onderwijs, clubs & verenigingen en consumenten. Wecycle zorgt in opdracht van producenten en importeurs voor verantwoorde inzameling, garandeert recycling met een hoog milieurendement en rapporteert hierover aan de overheid. Meer informatie: wecycle.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

Links:
http://www.wecycle.nl
Bijlage:
* persbericht - 3d stekker-art ter bewustwording van recyclingdocx




Razende Robot Reporter