NCRV

Altijd Wat: Adriaan van Dis in Parijs

Ingezonden door NCRV op 19 december, 2011 - 11:25


dinsdag 20 december 2011 - 21:05 uur
Zender:
Nederland 2

Van Dis: "Hoe meer je aan de dood denkt hoe beter je leeft."

Dinsdag in het NCRV-opinieprogramma Altijd Wat een bijzondere ontmoeting met Adriaan van Dis in de Franse hoofdstad, dat het decor vormt voor zijn nieuwste boek `Stadsliefde, scènes in Parijs'. In de stad van de liefde heeft Frénk van der Linden een openhartig gesprek over de liefde, de eenzaamheid en de dood. Van Dis: "Hoe meer je aan de dood denkt hoe beter je leeft."

Daarnaast een reportage met nieuwe getuigenissen over oorlogsmisdaden in Indie. De Nederlandse regering heeft begin deze maand na ruim zestig jaar excuses aangeboden voor het executeren van inwoners van het Indonesische dorp Rawagede in 1947. Maar Nederlandse militairen hebben tijdens de strijd in Nederlands-Indie nog veel meer oorlogsmisdaden begaan. Advocaat Liesbeth Zegveld reist samen met verslaggever Piet de Blaauw naar de binnenlanden van Zuid-Sulawesi, waar ze van ooggetuigen horen wat hier 65 jaar geleden heeft plaatsgevonden.

In de rubriek Feit of Fictie duikt Altijd Wat in de wereld van smartlappen, piratenfestivals en torenhoge boetes. Onlangs kondigde de overheid aan dat de jacht op etherpiraten wordt verhevigd en de straffen worden verhoogd. Maar zijn zij wel zo'n plaag voor de samenleving en is het terecht dat de etherpiraten zo worden opgejaagd?

Tot slot een portret van Alexandra Heering die vindt dat iedereen een verhaal heeft. Om het verhaal van dierbaren niet verloren te laten gaan, legt ze familiegeschiedenissen vast in boekvorm. Programma:
Altijd Wat
Website:
http://altijdwat.ncrv.nl