Politiebond ACP

Nationale Politie: verbeterpunten ACP besproken met Kwartiermakers

De ACP en de andere politievakbonden hebben op maandag 12 december een overleg gehad met Kwartiermaker Gerard Bouman en zijn collega's over het ontwerpplan en de verdere ontwikkeling van de Nationale Politie. De ACP zal het definitieve ontwerpplan beoordelen aan de hand van de verbetervoorstellen die tijdens dit overleg zijn besproken.

Het was mede op verzoek van minister Opstelten van Veiligheid & Justitie (V&J) aan de Kwartiermakers Nationale Politie dat de ACP haar kritische brief over het ontwerpplan nader zou toelichten (zie de downloads onderaan dit artikel). Namens de ACP namen Gerrit van de Kamp en Emile van Velsen deel aan het overleg. "Tijdens dit gesprek is ons onder meer toegezegd dat het concept ontwerpplan is aangepast, mede naar aanleiding van het kritische advies van de ACP. Zodra het definitieve ontwerpplan is vastgesteld door de minister, zullen wij dit document analyseren aan de hand van de visie die wij samen met onze leden hebben opgesteld", aldus ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp. De Kwartiermakers Nationale Politie hebben de ACP en de andere vakbonden bovendien uitgenodigd voor een maandelijks overleg. Op deze manier is ook het belang van collega's op de werkvloer gewaarborgd.

Standpunt ACP

De reactie van de ACP op het concept ontwerpplan Nationale Politie, zoals toegestuurd aan de minister van V&J, is onderaan dit artikel als pdf-bestand te downloaden. Kijk voor een overzicht van het nieuws over de ontwikkelingen rondom de Nationale Politie en relevante downloads op www.acp.nl/nationale_politie

---

19/12/11 15:23

---