Gemeente Helmond


Bewoners Ruyschenberg krijgen sleutels

De woningen van Ruyschenberg fase 1 zijn inmiddels zo goed als klaar. De eerste tevreden bewoners hebben al intrek genomen in hun nieuwe aanwinst.

Het blijkt dat De Groene Loper een zeer gewilde woonplek in Helmond is. Het merendeel van de woningen voor fase 1 was in enkele maanden verkocht. Van fase 2 is nog maar een derde deel van de woningen vrij. Op vrijdag 16 december hebben de laatste kopers van deelplan 1 hun sleutel gekregen.

Ruyschenberg

De nieuwe woonwijk Ruyschenberg is een onderdeel van De Groene Loper aan de Kanaaldijk Noordwest, en sluit aan op de Zwanenbeemd. De woningen worden gebouwd in een jaren '30-architectuur, afgestemd op persoonlijke woonwensen. In het afgelopen jaar heeft ontwikkelaar VOF De Groene Loper (SDK Vastgoed en VolkerWessels Vastgoed) samen met geĂŻnteresseerde woningzoekers een traject van ruwe schetsontwerpen naar concrete verkooptekeningen doorlopen. De 44 woningen van fase 1 bestaande uit: bungalows, patiowoningen, tweekappers en rij-, kop- en hoekwoningen zijn bijna allemaal verkocht. Zo zijn er nog slechts twee patiowoningen, twee bungalows en een rijwoning te koop. De twaalf tweekappers en twintig rij-, kop- en hoekwoningen van fase 2 zijn nu in de verkoop. Rond maart 2012 hoopt de aannemer te kunnen starten met de bouw. Samen met de reeds gebouwde woningen in deelplan Berlaer krijgt zo het plan De Groene Loper steeds verder vorm.