Rechtbank Den Haag

Regiezitting in strafzaak tegen verdachte van moord op Anneke van der Stap

Den Haag , 16-12-2011

Bij de rechtbank 's-Gravenhage vindt woensdag 21 december 2011 de eerste zitting plaats in de strafzaak tegen de 36-jarige man die ervan wordt verdacht in juli 2005 de toen 22-jarige Anneke van der Stap uit Rijswijk om het leven te hebben gebracht.

Regiezitting

De zitting op 21 december is een regiezitting. Op deze zitting zullen verzoeken van de verdediging om getuigen en getuigen-deskundigen en mogelijke andere onderzoekswensen aan de orde komen. De rechtbank heeft van de verdediging al verzoeken ontvangen voor het horen van 29 getuigen/deskundigen.

De zitting is openbaar en voor pers en publiek toegankelijk voor zover het aantal zitplaatsen in de zittingszaal dit toelaat.

Het is nog niet bekend wanneer de inhoudelijke behandeling van deze zaak plaatsvindt.

Verdachte

De verdachte zijn in deze zaak drie strafbare feiten ten laste gelegd:
1. Moord, subsidiair doodslag op Anneke van der Stap.
2. Diefstal van goederen van Anneke van der Stap.
3. Het in bezit hebben van kinderporno.

De verdachte is momenteel gedetineerd omdat hij op 10 november 2011 in hoger beroep door het gerechtshof Arnhem is veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf voor de moord op stewardess Christel Ambrosius in januari 1994 in Putten.
Verdachte bevindt zich dus niet in voorlopige hechtenis voor de strafzaak bij de rechtbank 's-Gravenhage. Daarom is de rechtbank niet gehouden elke 3 maanden een (pro forma) zitting te houden.

Audio-visuele media

Audio-visuele media kunnen tijdens de regiezitting op 21 december opnamen maken van de voordracht van de tenlastelegging door de officier van justitie.
Media die daarvoor belangstelling hebben wordt verzocht zich uiterlijk dinsdag 20 december om 12.00 uur aan te melden bij de afdeling Voorlichting van de rechtbank.

Rechtbank 's-Gravenhage, afdeling Voorlichting, tel. 070 381 1943