Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 18-12-2011

Beroving

AMESFOORT Op zondagochtend vond een beroving plaats. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 02.15 uur kreeg de politie de melding dat een 23-jarige man uit Amersfoort op de Hoolesteeg was bestolen. Drie personen met een getinte huidskleur hadden zijn portemonnee gepakt en de man vervolgens geslagen. Met buit vertrokken zij vervolgens weer. Getuigen kunnen bellen naar 0900-8844, district Eemland zuid.

Gestolen

AMERSFOORT- Op zaterdagochtend werd een gestolen bromfiets aangetroffen. Omstreeks 00.15 uur zagen agenten een bromfietser rijden over de Wezeperberg. De bromfiets had geen kentekenplaat en geen licht. De bestuurder kreeg een stopteken. De 17-jarige jongen uit Amersfoort had geen rijbewijs en onderzoek wees uit dat de bromfiets als gestolen te boek stond. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.

Mogelijke inbrekers overlopen

AMERSFOORT- Op vrijdagavond werden drie personen aangehouden omdat ze vermoedelijk hadden ingebroken in een woning.

Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie de melding dat er mogelijk zou worden ingebroken bij een woning aan de Kepplerstraat. Agenten gingen ter plaatse en troffen drie mannen in de omgeving aan. De mannen hadden een vaag verhaal en hadden inbrekerswerktuig bij zich. De mannen, 38, 40 en 50 jaar oud uit Utrecht werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. Onderzoek heeft nog niet uitgewezen of er daadwerkelijk is ingebroken.

Niet slim

AMERSFOORT- Op vrijdagavond werd een man aangehouden omdat hij een bezem had gestolen uit een politieauto.

Omstreeks 00.00 uur kreeg een wildplasser een bekeuring op de Hof. De twee agenten stonden ongeveer 10 meter van de politieauto af. Op een gegeven moment werd door de agenten gezien dat de kofferbak openging en een 31-jarige man uit Nijkerkerveen liep weg met een bezem. De man werd direct aangehouden en is ingesloten voor verhoor.