Provincie Limburg

Provinciale Erepenning voor scheidend artistiek directeur van Bonnefantenmuseum, de heer Alexander van Grevenstein

Provinciale Erepenning voor scheidend artistiek directeur van Bonnefantenmuseum, de heer Alexander van Grevenstein

Gouverneur drs. Th.J.F.M. Bovens heeft gisteren de Provinciale Erepening overhandigd aan Alexander van Grevenstein bij gelegenheid van zijn afscheid als artistiek directeur van het Bonnefantenmuseum te Maastricht.

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben besloten deze erepenning aan Alexander van Grevenstein toe te kennen uit waardering voor zijn bijzondere verdiensten voor de kunst en cultuur, en de culturele infrastructuur in Limburg.

De heer Van Grevenstein is sinds 1986 directeur van het Bonnefantenmuseum. In die tijd was dit museum nog gehuisvest in het winkelcentrum Entre-Deux te Maastricht. Hij leidde het museum door een verhuizing naar een in het oog springend nieuw gebouw, ontworpen door architect Aldo Rossi. Onder zijn leiding bouwde hij het Bonnefantenmuseum uit tot een toonaangevend Limburgs museum, met landelijke en internationale uitstraling.

Als artistiek directeur voert Van Grevenstein in de politiek-bestuurlijke context waarin hij moet opereren, soms een harde strijd. Op een onconventionele manier komt hij op voor de belangen van de kunst en cultuur in Limburg. Dat hij daardoor botst met anderen - collega's, kunstenaars, bestuurders en politici -, is een bewuste keuze van hem.