Politie Midden- en West Brabant

Jongeren spijt van eieren gooien in St Willebrord

St Willebrord, 16-12-2011 o De politie heeft vijf jongens in de leeftijd van 14 / 15 jaar opgespoord die in St. Willebrord de afgelopen 5-6 weken diverse gebouwen en huizen besmeurd hebben door daar eieren tegen aan te gooien. De knapen werden de afgelopen week door de wijkagenten ontboden aan het politiebureau, zij gaven hun daden ruiterlijk toe. Ze hebben spijt betuigd. Zij worden doorverwezen naar bureau Halt. De eventuele schoonmaakkosten worden op de baldadige groep verhaald.

De afgelopen weken kwamen met name in de vroege avonduren meldingen binnen over jongens die eieren tegen gebouwen en huizen gooiden. Speurwerk van onder meer de wijkagenten wees in de richting van een groepje 'hangjongeren'. De eieren werden meestal in lokale
supermarkten gekocht. Het gaat onder meer over het politiebureau en woningen in de omgeving van de Gagelrijzen, de Kievitstraat en de Vinkenstraat.

Bij de aanpak van deze overlastgevende jongeren is nauw samengewerkt met de gemeente Rucphen die daarin ook de regie voert middels het structurele overleg "Jeugd & Veiligheid". In dit overleg, waar ook de politie en andere netwerkpartners op het gebied van jeugd en veiligheid in zijn vertegenwoordigd, worden probleemlocaties en probleemgroepen bespreekbaar gemaakt.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 16-12-2011 10:12 | © Regio Midden en West Brabant |