UNICEF


15 december 2011, Den Haag

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) brengen vandaag een eindverslag uit over de hulp die zij boden na de zware overstromingen in Pakistan in de zomer van 2010. Uit dit verslag blijkt dat de actieopbrengst in een jaar tijd vrijwel geheel is besteed.

In de zomer van 2010 werden 18 miljoen mensen in Pakistan getroffen door de zwaarste overstromingen in de geschiedenis van het land. Op 12 augustus 2010 openden de Samenwerkende Hulporganisaties Giro 555 voor hulp aan de slachtoffers in Pakistan. Bij de start van de actie spraken de SHO af de opbrengst binnen een jaar te besteden aan noodhulp. De actieopbrengst van 27,5 miljoen euro is inmiddels bijna volledig besteed. Een klein deel (0,3%) is nog niet uitgegeven en wordt momenteel ingezet voor hulp aan slachtoffers van de overstromingen die deze zomer plaatsvonden.

De deelnemende hulporganisaties hielpen slachtoffers het afgelopen jaar met voedsel, drinkwater, medische zorg en onderdak. Ook hebben zij zaden, kunstmest en gereedschap verstrekt en zijn huizen en scholen hersteld. Shah Nawaz is een van de getroffenen die hulp kreeg. "Toen we het water aan zagen komen, schrokken we enorm. We gristen wat kleding en eten bij elkaar en vluchtten de bergen in. Daar overleefden we dankzij het beetje voedsel dat we bij ons hadden. Na dagen van wanhoop zagen we ineens vrachtwagens aankomen met hulpgoederen. Ik was zo blij. In een dorp verderop konden we een mobiele kliniek bezoeken. Ook kregen we hulp bij het herbouwen van onze huizen."

Meer over de geboden hulp is te lezen in een nieuwsbrief die de SHO vandaag uitbrengen. Tegelijkertijd brengen de SHO een eindrapportage uit, waarin zij de resultaten van de geboden hulp uitgebreider beschrijven.

* Zo is jw gift besteed (pdf)

* SHO-eindrapportage 12 aug 2010 - 31 aug 2012 (pdf)

Veel SHO-deelnemers blijven actief in Pakistan. Zij helpen met structurele ontwikkelingsprogramma's of bieden noodhulp aan slachtoffers van de recente overstromingen in Pakistan. Zij doen dit met eigen financiële middelen.

IFRAME: http://unicef.yzhosting.nl/aanmelden/
Uw browser moet IFrames ondersteunen voor aanmeldingen voor de nieuwsbrief.

Zo is je gift besteed

Klik op de afbeelding om de pdf te openen.

Zo is uw gift besteed

Eindrapportage SHO Pakistan

Klik op de afbeelding om de pdf te openen.

eindrapportage

Nationale Postcode Loterij & UNICEF ING & UNICEF IKEA & UNICEF Procter and Gamble & UNICEF Starwood & UNICEF Djoser & UNICEF Unique & UNICEF Wavin, Aqua for All & UNICEF H&M partnership UNICEF http://www.cbf.nl