Veilig Verkeer Nederland

Project 'Blijf Veilig Mobiel' is een succes

donderdag, 15 december 2011

scootmobiel Het project 'Blijf Veilig Mobiel' (BVM) krijgt een vervolg. In dit project hebben tien organisaties drie jaar samengewerkt aan veiligheid voor senioren in het verkeer. Tijdens het eindsymposium 'Verder Mobiliseren' op 24 november j.l. heeft minister Schultz van Haegen een nieuwe subsidie toegezegd. Daarnaast is kort voor het symposium de nieuwe site voor het project gelanceerd.

De nieuwe subsidie, een half miljoen euro, wordt gebruikt door de samenwerkende partijen om zich de komende jaren onder meer te gaan toeleggen op individueel mobiliteitsadvies, een uniforme scootmobielcursus en methoden om senioren te stimuleren langer veilig te blijven fietsen.

Tijdens het eindsymposium, bedoeld om balans op te maken van drie jaar BVM, voerden vertegenwoordigers van enkele belangrijke deelnemende partijen het woord. Zo ook onze voorzitter Karla Peijs, "Het programma Blijf Veilig Mobiel sluit uitstekend aan bij de missie van VVN", Iedereen moet veilig over straat kunnen. Ook ouderen. Als dat niet meer kan, is dat een abonnement op eenzaamheid." In haar toespraak onderstreept zij het belang van mobiliteit van senioren in verband met hun levensvreugde.

De laatste spreker van de dag was Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu. Met haar toezegging om delen van het samenwerkingsproject ook in de komende periode financieel te ondersteunen, oogstte zij applaus van het publiek dat voornamelijk bestond uit vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties.