Politie Groningen

Donderdag 15 december 2011

Provincie Groningen , 15-12-2011

Eenzijdig verkeersongeval leidt naar hennep

MUSSELKANAAL/N366 De politie heeft woensdagmorgen twee mannen (28 en 32 jaar) uit Lathen (D) aangehouden op verdenking van bezit van een aanzienlijke hoeveelheid softdrugs. Bij een eenzijdig verkeersongeval botste de 32-jarige bestuurder op de N366 nabij Musselkanaal door nog onbekende oorzaak tegen een boom. De bestuurder en een inzittende kwamen met de schrik vrij. Getuigen zagen hoe een van de Duitse mannen een zak in de sloot probeerde te gooien. Bij onderzoek in de auto troffen agenten in grote plastic zak ruim 1 kilo hennep aan. De bestuurder en de bijrijder werden aangehouden en moesten mee naar het politiebureau. Beide oosterburen konden na verhoor het politiebureau weer verlaten. De auto raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept door een bergingsbedrijf. De zak met hennep werd in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Auto slaat over de kop bij verkeersongeval

ZUIDHORN/N980 Woensdagmorgen raakte een 43-jarige automobiliste uit Oldekerk gewond bij een aanrijding op de N980. De vrouw kreeg op de kruising voor de Fanerbrug geen voorrang van een

51-jarige bestuurder uit Zuidhorn. De vrouw sloeg door de aanrijding met haar auto over de kop en kwam tot stilstand op en tegen de Fanderbrug. Het slachtoffer werd door de brandweer uit haar benarde positie bevrijd. Zij werd met onbekend letsel door ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Beide voertuigen en de brug raakten beschadigd. De beschadigde autos werden door een bergingsbedrijf afgesleept. De weg was enige tijd voor het verkeer afgesloten.

Automobiliste belandt in de sloot

FEERWERD Een 23-jarige automobiliste uit Ezinge is woensdagmorgen gewond geraakt nadat zij met haar auto in een sloot langs de Mentaweg belandde. De bestuurder kwam, vermoedelijk door vermoeidheid, met haar wielen in de berm. Toen de vrouw een stuurcorrectie maakte verloor ze de controle over het voertuig en kwam in de sloot terecht. Zij kon op eigen kracht uit haar auto klimmen. Personeel van de ambulance heeft de automobiliste ter plekke onderzocht. Zij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Het voertuig van de vrouw raakte zwaar beschadigd en moet worden afgesleept door een bergingsbedrijf.

Alcomobilist maakt brokken

SAPPEMEER De politie heeft woensdagmiddag een 24-jarige automobilist uit Mussel aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten reageerden op een melding van een verkeersongeval in de Noorderstraat in Sappemeer. Het bleek dat de automobilist met hoge snelheid en op een roekeloos manier tegen een transportbusje was gebotst. De 24-jarige bestuurder raakte hierbij gewond. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het bleek dat de oost-Groninger te diep in het glaasje had gekeken. Het lukte de verdachte niet om mee te werken aan een ademanalyse. Daarom werd door een arts een bloedproef van hem afgenomen. Deze moet uitwijzen of de man onder invloed van alcohol verkeerde. Zijn auto raakte zwaar beschadigd en moest door een bergingsbedrijf worden afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft donderdagmorgen een 26-jarige automobilist uit Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed. De bestuurder werd op de Spilsluizen gecontroleerd. De bestuurder viel bij surveillerende agenten op door zijn sportieve rijgedrag. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 545 ugl (1,25 promille) Hij mocht na verhoor en met een rijverbod van 5 uur het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde op woensdag 14 december 2011 de snelheid.

Leens, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 786, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.