CDA


De Rouwe: Plan maximumsnelheid aanpassen
woensdag 14 december 2011

Het CDA wil dat minister Melanie Schultz van Verkeer haar plan voor het verhogen van de maximumsnelheid aanpast. Anders kan de CDA-fractie woensdag in het Kamerdebat niet akkoord gaan.

Woordvoerder Sander de Rouwe wil dat het verhogen van de maximumsnelheid op een ,,fatsoenlijke en verantwoordeââ manier gebeurt. De minister wil nù de snelheid verhogen en in de komende jaren geld investeren in de benodigde veiligheidsmaatregelen. Dat vindt de CDA-fractie de verkeerde volgorde; veilig gaat voor vlot. Op snelwegen waar het nu al veilig kan, mag wat het CDA betreft de snelheid omhoog. Waar dit nog niet kan, moet eerst geïnvesteerd worden in veiligheid en pas als het veilig is kan ook daar de maximumsnelheid omhoog.

Daarnaast wil de minister geld uittrekken voor milieumaatregelen. âDe minister wil tientallen miljoenen euroâs uitgeven aan milieumaatregelen, terwijl iedereen de broekriem financieel moet aanhalen. Met die uitgaven kan het CDA niet instemmenâ, aldus De Rouwe. Op die plekken wordt de snelheid daarom wat hem betreft ook niet verhoogd. Dat zal vooral gelden voor snelwegen rond de grote steden.

De CDA-fractie wil ook een onderbouwing zien van de claim dat de milieugrenzen rond Rotterdam niet worden overschreden, als de snelheidsbeperking tot 80 kilometer daar wordt opgeheven.