Siemens

Persbericht

Den Haag, donderdag 8 december 2011

Sirius magneetschakelaars en combinaties van Siemens voor hoog niveau van flexibiliteit

Met hun innovatieve functionaliteit en grotere prestaties - tot 38A bij een bouwbreedte 45mm - bieden de nieuwe Sirius 3RT2 magneetschakelaars van Siemens nu nog meer flexibiliteit. Standaard geïntegreerde hulpcontacten in bouwgrootte S00 & S0 beperken het aantal varianten.

UC breedbereik spoelen kunnen worden aangestuurd met zowel AC als DC spanningen en hebben daarnaast een veel lager energieverbruik. Naast een volledig programma aan compleet gemonteerde combinaties (omkeer, YD) is en breed programma aan losse componenten beschikbaar. Componenten die niet alleen snel, eenvoudig en veilig geconfigureerd kunnen worden, maar ook kunnen worden gecombineerd tot complete combinaties (omkeer, YD).

De nieuwe Sirius 3RH hulpmagneetschakelaars kunnen worden uitgebreid tot 8 contacten door middel van hulpcontacten die aan de voorzijde of aan de zijkant geklikt kunnen worden. Een nieuwe feature bij de S0 magneetschakelaar zijn de twee geïntegreerde hulpcontacten. Om rechtstreekse koppeling aan de besturing mogelijk te maken zijn koppelmagneetschakelaars beschikbaar tot 18,5kW. De nieuwe innovatieve constructie van de hulpcontacten voorkomt foutsignalen, ook bij het schakelen van laagvermogen of in een heel stoffige omgeving. De hulpcontactblokken zijn zowel geschikt voor bouwgrootte S00 als S0.

De belangrijkste eigenschappen van de Sirius magneetschakelaars zijn:


* Vergrote prestaties S00 (7,5kW, 16A), S0 (18,5kW, 38A)
* Geïntegreerde hulpcontacten S00 (1m of 1v) & S0 (1m + 1v) en gestandaardiseerde accessoires voor S00/S0

* Makkelijke constructie van magneetschakelaar combinaties door de insteek aansluitingen

* UC uitvoering met zeer laag energieverbruik

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry Automation, Jeroen Vellinga
Tel: (070) 333 3275, E-mail: jeroen.vellinga@siemens.com, Internet: www.siemens.nl/sirius

Publicaties
Spotlight

12-12-2011 © Siemens Nederland N.V.