Gemeente Voorschoten


Provinciale deel snelfietsroute Velostrada Den Haag - Leiden klaar

Vanaf deze week is het provinciale deel (7 kilometer) van de snelfietsroute Velostrada tussen Den Haag en Leiden afgerond. Er zijn nog twee delen van de Velostrada die uitgevoerd moeten worden door de gemeenten Leidschendam-Voorburg (1 ½ kilometer) en Voorschoten ( 175 meter). Het deel in Voorschoten valt onder het nieuwbouwproject Voorsche Park en wordt pas aangelegd als de openbare ruimte in de nieuwe wijk wordt ingericht. Onder voorbehoud van de planning is het gehele project inclusief fietspad eind 2012 afgerond.

De Velostrada ligt tussen Den Haag en Leiden en loopt parallel aan de spoorlijn door de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Voorschoten. Waar mogelijk zijn op de route onnodige bochten verwijderd. De fietspaden zijn geasfalteerd met zwart asfalt met uitzondering van de Tuinenlaan en het Tuinderspad (rood asfalt). De fietsroute is goed verlicht, daarnaast krijgen fietsers op de snelfietsroute zoveel mogelijk voorrang en is het fietspad - waar mogelijk - verbreed.

Van fietspad naar snelfietsroute

Dagelijks reizen veel mensen tussen Den Haag en Leiden. Dat leidt regelmatig tot files en overvolle treincoupés. Fietsen is een gezond en sportief alternatief. Daarom heeft de provincie Zuid-Holland twee bestaande fietsroutes tussen Leiden en Den Haag verbeterd tot veilige en comfortabele snelfietsroutes: de Via 44 en de Velostrada. De Via 44 loopt langs de N44 door de gemeente Wassenaar, Katwijk en Leiden. De werkzaamheden aan het provinciale deel van de Via 44 zijn inmiddels ook afgerond.

Samenwerking

De snelfietsroute Velostrada is gerealiseerd door de provincie Zuid-Holland die hiervoor nauw samen heeft gewerkt met Stadsgewest Haaglanden, Rijkswaterstaat, de Fietsersbond en de gemeenten Voorschoten en Leidschendam-Voorburg. De realisatie is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland, Stadsgewest Haaglanden en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De Velostrada wordt binnenkort overdragen aan de betreffende gemeenten.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en een routekaart van de Velostrada op de website www.zuid-holland.nl/velostrada.

* 13 december 2011