KNHS

Goed deelnemersveld tijdens Den Goubergh Christmas Jumping 12 december 2011
Aniek Poels - Baggio

Na een succesvol nationaal concours staat de tweesterrenwedstrijd Den Goubergh Christmas Jumping van donderdag 15 tot en met zondag 18 december 2011 al weer voor de deur. Het belooft een weekeinde met een groot internationaal karakter te worden. Den Goubergh is aankomende week de thuisbasis voor 27 nationaliteiten met o.a. Jos Lansink, Angelique Hoorn en de West-Brabantse ruiters Leon Kuijpers, Koen Leemans, Tim Franssen, Bram van der Pluijm, Maxime van der Eijken, Aniek Poels en Ivo Biessen.

Voorafgaand aan de tweesterrenwedstrijd vindt op woensdag 14 december de KNHS/KWPN GMB-Hengstencompetitie plaats met in totaal 86 goedgekeurde hengsten.

De KNHS/KWPN GMB-Hengstencompetitie is in het leven geroepen om fokkers en belanghebbende inzicht te geven in de prestatiecapaciteiten van goedgekeurde hengsten van verschillende stamboeken. Hengsten die het KWPN-verrichtingsonderzoek goed hebben doorstaan, moeten verplicht twee opeenvolgende jaren deelnemen aan de competitie. Deze bestaat uit vier wedstrijden en een finale. Het eindklassement wordt bepaald door de drie beste resultaten uit de voorwedstrijden en het resultaat in de finale.