Gemeente Laarbeek


personeelsbeleid

Gemeente stimuleert mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid

In 2010 is onder regie van de gemeente Laarbeek het project `Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid' gestart. Zeven bedrijven uit Laarbeek hebben hieraan deelgenomen. Werk&Mantelzorg organiseert op dinsdag 13 december 2011 van 14.30 tot 17.30 uur een inspiratiebijeenkomst bij Bavaria, De Stater 1 Lieshout.

Het thema is `duurzame inzetbaarheid van personeel'. Deze bijeenkomst is bedoeld voor P&O-verantwoordelijken, leidinggevenden, verzuimdeskundigen, OR-leden, beleidsadviseurs of directeuren. Deelname is kosteloos. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij mevrouw Birgit Vandermeulen van Werk&Mantelzorg, telefoon 06 5382 2529.

Ondersteuning mantelzorgers

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) maakt gemeenten verantwoordelijk voor de ondersteuning van mantelzorgers. De gemeente Laarbeek heeft in haar beleid extra aandacht voor werkende mantelzorgers: mensen die werk en zorgtaken combineren en daarin knelpunten ondervinden. Het project Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid is in opdracht van de gemeente Laarbeek uitgevoerd door Zorgadviesbureau Van de Plas in samenwerking met het lokale steunpunt mantelzorg (ondergebracht bij Stichting Welzijn Laarbeek). De gemeente zal tijdens de inspiratiebijeenkomst het stokje symbolisch overdragen aan een andere gemeente in Brabant.

Bezoekadres
Gemeentehuis Laarbeek
Koppelstraat 37
Beek en Donk
T 0492 469 700
E gemeente@laarbeek.nl