Gemeente Stede Broec

Aanmelden bijeenkomst Alcohol Nee contract kan nog!

08-12-2011 Alle jongeren die een Alcohol Nee Contract hebben getekend, kunnen zich nog steeds aanmelden voor de bijeenkomst op 13 december. Op 13 december maakt burgemeester Goldschmeding de winnaars bekend die een prijs krijgen voor hun deelname aan de Alcohol Nee Contractactie. Dit gebeurt tijdens de bijeenkomst voor jongeren die een getekend contract hebben teruggestuurd. Zij hebben allemaal een uitnodiging ontvangen om aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking om 17.00 uur. Ook ouders zijn van harte welkom. De burgemeester gaat die middag ook met de jongeren en hun ouders in gesprek over het drinken van alcohol en hoe je hiermee te maken kunt krijgen. Alle jongeren die komen, krijgen aan het eind van de bijeenkomst een verrassing.

Jaarlijks ontvangen brugklassers een brief van de burgemeester met de vraag het Alcohol Nee Contract te tekenen. De jongeren geven hiermee aan dat zij voor hun zestiende geen alcohol zullen drinken. Ouders tekenen voor de afspraak dat zij hun kinderen geen alcohol aanbieden en leggen uit waarom. Met de brief heeft de burgemeester bijna 300 12-jarigen gewezen op de schadelijke gevolgen van het drinken van alcohol.

Contract insturen en aanmelden kan nog!
74 jongeren hebben hun getekende contract teruggestuurd naar de burgemeester. Zij maken kans op 1 van de 10 cadeaubonnen die de burgemeester uitreikt. Wie dit najaar wel het Alcohol Nee Contract heeft ontvangen, maar nog niet getekend heeft teruggestuurd kan dit nog tot uiterlijk 11 december doen. Geef ook gelijk aan of je op 13 december kunt komen. Opsturen kan naar: gemeente Stede Broec, t.a.v. burgemeester Goldschmeding, antwoordnummer 35, 1600 VJ Bovenkarspel. Per e-mail kan ook naar: communicatie@stedebroec.nl.

Project WestFrisland
Het sturen van het Alcohol Nee Contract is een van de acties die hoort bij de uitvoering van het project Westfrisland. De Westfriese gemeenten, waaronder Stede Broec, hebben afspraken gemaakt over maatregelen tegen alcohol- en drugsgebruik door jongeren.

08-12-2011