Politie Zaanstreek-waterland

Straatroof: politie zoekt getuigen

Zaandam, 10-12-2011 o De politie onderzoekt een straatroof die zaterdagavond even na 21.00 uur plaatsvond bij NS-station Zaandam.

Een 15-jarige jongen uit Purmerend liep met een groepje vrienden vanaf het perron het station uit richting het centrum. Op het pleintje voor de hoofdingang werd hij aangesproken door drie onbekende mannen. Een van hen dwong de jongen zijn pet af te geven en zou daarbij hebben gedreigd met een vuurwapen. Vervolgens rende het drietal er vandoor in de richting van de bioscoop.

De politie werd een half uur later gealarmeerd en heeft direct een onderzoek opgestart. Er is sporenonderzoek verricht in de omgeving en er zijn diverse getuigen gehoord. Het signalement van de daders luidt: drie mannen van rond de 20 jaar, allen met een Noordafrikaans uiterlijk. Een van hen had kort stekeltjeshaar en droeg een paarse gewatteerde jas. De tweede man had een matje in zijn nek en een korte beige jas aan. De derde was gekleed in een zwarte jas en had zijn gezicht bedekt met een zwarte shawl. Allen hadden een normaal postuur en een lengte van tussen de 1.75 en 1.85 meter. Bent u getuige geweest van deze straatroof of heeft u de daders op hun vlucht gezien? Neemt u dan contact op met de recherche van de politie Zaanstreek-Waterland via 0900-8844.