Gemeente Voorschoten

december

Nieuwe OV dienstregeling per 11 december

Connexxion rijdt vanaf zondag 11 december a.s. een nieuwe dienstregeling. In de meeste gevallen gaat het om andere vertrektijden en van een aantal lijnen wordt de route aangepast. Kijk alvast op connexxion.nl voor de nieuwe tijden en routes.

Toelichting op de belangrijkste wijzigingen voor Voorschotenaren

Buslijn 39 Leiderdorp - Leiden - Den Haag
Buslijn 39 is vervallen. De route tussen Den Haag CS en Voorschoten is vervangen door buslijn 46 van Veolia. Tussen Voorschoten en Leiderdorp rijdt buslijn 49 van Connexxion. Wanneer u reist van Voorschoten naar Leidschendam en Den Haag kunt u gebruik maken van de buslijnen 45 of 46 van Veolia. Reist u van Voorschoten naar Leiden? Dan kunt u gebruik maken van de buslijnen 45, 48 of 49. Ook is er een overstapmogelijkheid van buslijn 45 op 48 of 49 en vice versa bij de halte Vlietwijk of Voorschoten Centrum.

Buslijn 45 Den Haag Centraal - Leiden Centraal (Veolia) Buslijn 45 rijdt niet meer naar de Merenwijk maar eindigt bij Leiden Centraal. De route naar de Merenwijk is overgenomen door de buslijnen 13 en 14. Hierdoor blijft de rechtstreekse verbinding tussen de Merenwijk en het centrum in stand. De route naar Leiderdorp Leyhof wordt nu gereden door buslijn 15.

Buslijn 46 Den Haag - Voorschoten (Veolia)
Buslijn 46 is nieuw en vervangt buslijn 39 tussen Den Haag CS en Voorschoten. In Voorschoten eindigt buslijn 46 in de Vlietwijk bij de halte Nieuw Voordorpstraat. Deze lijn wordt gereden door Veolia.

Buslijn 49 Voorschoten Starrenburg - Leiderdorp Rijnland Ziekenhuis Buslijn 49 is nieuw en vervangt buslijn 39 tussen Voorschoten en Leiderdorp Rijnland Ziekenhuis. Buslijn 49 rijdt in Voorschoten dezelfde route als buslijn 48 en dus ook door de Vlietwijk. De Vlietwijk krijgt hiermee betere verbindingen zowel richting Den Haag als richting Leiden en met station Voorschoten. Verder rijdt bus 49 tussen Voorschoten en Leiderdorp dezelfde route als voorheen lijn 39 dus in Leiden via de Coebel (Glenn Millerstraat).

Meer informatie

Voor een persoonlijk reisadvies van deur tot deur met het openbaar vervoer kijkt u op connexxion.nl of belt u Connexxion Klantenservice 0900 - 266 63 99 (lokaal tarief).

* 9 december 2011