KRO

KRO De Reünie: een wrange adoptie

Uitzenddatum: 11/12/2011

De klasgenoten van het Fivelcollege uit Delfzijl (5 Havo, jaargang 1988) zijn inmiddels begin 40 en staan midden in het leven. Ze kijken zonder uitzondering met plezier terug op hun schooltijd. Eén van hen werd tot zijn verrassing al heel jong opa.

Ook het verhaal van Berny draait om een kind. Namelijk om zijn adoptiezoon die 11 dagen nadat zijn vrouw vrij onverwachts was overleden moest ophalen uit Haïti. Eerder dan gepland vanwege de vreselijke aardbeving aldaar. Inmiddels gaat het heel goed met Berny en zijn zesjarige zoon. Maar hij is nog steeds zwaar geëmotioneerd als hij samen met zijn schoonzusje en tweelingzus Claudia van zijn overleden vrouw vertelt over de achtbaan aan gevoelens waardoor ze zijn gegaan ten tijde van het overlijden van Amelia.

Hayo wordt door de klas gezien als de nuchtere boerenzoon met droge humor die 'vast ook wel iets in het boerenleven op het Groningse land is gaan doen'. Als blijkt dat hij degene is die is getrouwd met miss Kenia en al jaren in Afrika verblijft is de hilariteit groot. Zijn dochtertje van 1 ziet hij helaas veel te weinig. Ze woont namelijk samen met zijn Keniaanse vrouw in een ander deel van Afrika dan hij.

De verbazing is groot als blijkt dat een van de leerlingen zelfs al opa is. Harry is inmiddels geheel gewend aan het vroege opaschap en geniet samen met z'n vrouw volop van hun kleinzoon. In de uitzending vertelt hij openlijk dat ie in het begin alles behalve blij was met de ongeplande zwangerschap van zijn dochter. Maar dat hij en zijn vrouw al snel besloten alles op alles te zetten om hun dochter gewoon te kunnen laten studeren.

KRO De Reünie, zondag 11 december 20.20 uur, Nederland 1.