MBO raad

Afspraken kwaliteit van stagebeleid en -begeleiding met Landal GreenParks

08-12-2011 - Om de kwaliteit van het stagebeleid en -begeleiding te waarborgen, hebben 42 roc's voor Recreatie en Toerisme een Service Level Agreement met Landal GreenParks afgesloten. In de SLA zijn duidelijke afspraken gemaakt over de kwaliteit van stages bij Landal en onderling te leveren diensten. De afspraken betreffen onder andere het niveau van de begeleiding van stagiaires, HR-vraagstukken, trainingsmogelijkheden, stagevoorlichting en bezoek van stagebegeleiders. Daarnaast werken de onderwijsinstellingen en de reis- en recreatiebranche samen met Landal in een vernieuwde opleiding `Praktijkopleider'.

Vernieuwde opleiding Praktijkopleiders in 2012 van start

Vanaf begin 2012 wordt gestart met de vernieuwde opleiding `Praktijkopleider' bij Landal GreenParks. De training Praktijkopleider is ontwikkeld vanuit het project `Professie a la Carte', een samenwerking tussen onderwijsinstellingen en de reis- en recreatiebranche. De Examenkamer heeft de training 'Praktijkopleider' erkend en daarmee heeft deze ook buiten Landal dezelfde status als 'Praktijkopleider' en 'Leermeester'.

Een erkend praktijkopleider mag voortaan studenten begeleiden van alle van toepassing zijnde opleidingen. De eerste deelnemers aan een pilot zijn inmiddels geslaagd en een officiële auditcommissie heeft de pilot als zeer positief beoordeeld. Hiermee wordt het succes van de opleiding 'Praktijkopleider' verder uitgebouwd en nog meer toegespitst op de praktijk.

Bron/Auteur: