Politie Groningen

Donderdag 8 december 2011

Provincie Groningen, 08-12-2011

Man bedolven onder hekken

VEENDAM Een 44-jarige man uit Schoonebeek is woensdagmiddag gewond geraakt. Het slachtoffer hielp bij een bedrijf aan de Adriaan Tripweg een collega bij het laden van stalen hekken. De hekken stonden rechtop tegen een wand en werden bijeengehouden door metalen strips. Toen de Schonebeker de laatste strip doorknipte viel een groot deel van de hekken om. Hij kwam onder de stalen hekken terecht. De traumaheli was ter plaatse, maar het slachtoffer werd met heup- en rugletsel door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de arbeidsinspectie ingelicht over het ongeval.

Politie neemt vuurwerk in beslag

ZEVENHUIZEN De politie heeft woensdag in een woning in Zevenhuizen diverse hoeveelheden vuurwerk in beslag genomen. De 14-jarige eigenaar had zelf vuurwerkprojectielen in elkaar geknutseld. Zo vonden agenten ondermeer buisjes, een koker en een balpen met kruit en lonten. Ook werden 111 vlinderbommen, 129 babypijltjes en diverse andere soorten vuurwerk aangetroffen. In een naastgelegen schuur had de jongen vermoedelijk zijn werkplaats. Daar lagen nog restanten van sterretjesverpakkingen. De politie kwam de tiener op het spoor na een filmpje op Youtube. De politie waarschuwt om nooit met vuurwerk te knoeien. Ieder jaar raken mensen (ernstig) gewond doordat men zelf vuurwerkprojectielen maakt. De politie verzoekt mensen die weten dat in hun omgeving wordt geknutseld met vuurwerk, dit altijd te melden. Dit kan via 0900-8844 (lokaal tarief). Meld misdaad anoniem is bereikbaar via 0800-7000.

Fietsster waait omver

GRONINGEN Een 23-jarige vrouw uit Groningen is woensdagmiddag licht gewond geraakt. De Groningse fietste met haar paraplu over het Boterdiep. Toen de wind onder de paraplu kwam werd zij tegen een geparkeerde auto geblazen. Door de klap versplinterde de achterruit van het voertuig. Het slachtoffer werd met knieletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Stadjer in de cel

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag in de Heinsiusstraat een 31-jarige Stadjer ingerekend. Bij controle bleek dat hij nog 292 dagen vast moest zitten. De man werd ingerekend en ingesloten aan het politiebureau.

Passagier bromfietser gewond na aanrijding

GRONINGEN Een 15-jarige jongen uit Groningen is woensdagmiddag gewond geraakt op de Platinalaan in zijn woonplaats. De Groninger zat achterop de bromfiets van een 17-jarige kameraad. Die bestuurder kreeg op de kruising Platinalaan met de Diamantlaan geen voorrang van een 37-jarige automobilist uit Groningen. Daardoor gingen de jongens onderuit. De 15-jarige passagier raakte daarbij ondermeer gewond aan zijn arm. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Bromfietser rijdt te hard

TOLBERT De politie heeft woensdagavond de bromfiets in beslag genomen van een 18-jarige inwoner van Leek. Tijdens een snelheidscontrole op de Holm in Tolbert overschreed de man de toegestane snelheid van 50 km/uur met 71 km. Behalve zijn bromfiets moest de knaap ook zijn rijbewijs en kentekenbewijs inleveren. De verkeerspolitie voert een technische controle uit op de bromfiets. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie onderzoek woninginbraak

HAREN De politie doet onderzoek naar een woninginbraak in de Stevinweg in Haren. Een onbekende man had een deur geforceerd en was de woning ingekomen. De bewoonster hoorde op een gegeven moment lawaai en nam een kijkje. Ze betrapte de inbreker. Die duwde de vrouw weg, waardoor zij viel. Hij ging er met een onbekende buit vandoor. De politie heeft vanwege de duw de huisarts van het slachtoffer in kennis gesteld. De Harense doet aangifte.

Chauffeurs op de bon

DE MARNE Een 44-jarige vrachtwagenchauffeur is woensdagochtend op de N361 bekeurd omdat hij zijn lading niet goed had vast gezet. Agenten zagen de man rijden en constateerden dat de zijwanden van de huiftrailer niet als vastzetmateriaal mochten worden gebruikt. Nadat de bestuurder 30 ton aardappels op een juiste wijze had vast gezet mocht hij zijn weg vervolgen. De politie maakt proces-verbaal op.

WINSUM Op de N361 kreeg een 40-jarige trekkerchauffeur uit de gemeente Schouwen-Duiveland een bekeuring omdat zijn combinatie te lang was. De man reed op een trekker met twee opleggers en overschreed de toegestane lengte met 6.90 meter. Nadat de chauffeur één oplegger had ontkoppeld mocht hij verder rijden. De politie maakt proces-verbaal.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag op verschillende plaatsen het verkeer.


- Tolbert, Oldebertweg:aantal geregistreerde voertuigen: 300, aantal overtredingen: 8 (5x niet dragen veiligheidsgordel, 3x niet handsfree bellen)


- Groningen, Paterswoldseweg:aantal geregistreerde voertuigen: 776, aantal overtredingen: 36, hoogst gemeten snelheid: 65 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.