Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.00 uur

Utrecht, 08-12-2011

Fietsendief bekent

WIJK BIJ DUURSTEDE Dinsdagochtend 6 december bekende een fietsendief dat hij drie fietsen had gestolen.

Op maandagavond 5 december omstreeks 20.05 uur ontdekte een 48-jarige vrouw uit Wijk bij Duurstede dat haar fiets was gestolen vanaf het terrein bij een sporthal aan de Karolingersweg. Met de fiets van een vriendin ging zij op zoek naar haar fiets. In de omgeving zag zij een man een fiets in een auto zag laden. Ze vroeg de man wat hij aan het doen was. Hij vertelde dat hij de fiets in opdracht van iemand anders, die ook aan het sporten was, mee moest nemen. De vrouw noteerde het kenteken van de auto en ging het navragen in de sporthal. Daar bleek dat het verhaal niet klopte en de vrouw belde de politie.

Agenten gingen direct naar de woning van de tenaamgestelde van de auto, een 55-jarige man uit Wijk bij Duurstede. De auto stond voor de deur, maar hij was niet thuis. Dinsdagochtend kwam de man zich vrijwillig melden aan het bureau. Hij bekende drie fietsen te hebben gestolen.

Na politieonderzoek werd ook de eigenaar van de derde fiets bekend. De drie eigenaren hebben aangifte gedaan en hebben de fietsen terug gekregen. Tegen de fietsendief is proces-verbaal opgemaakt. Hij heeft een dagvaarding gekregen.

Ernstige aanrijding

RHENEN- Op woensdagavond vond er een ernstige aanrijding plaats op de Autoweg. Omstreeks 18.30 uur reed een 21-jarige man uit Leersum over de Autoweg en botse door onbekende oorzaak tegen een boom. De man raakte ernstig gewond en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Een traumahelikopter is ook bij deze aanrijding ingezet.