Gemeente Ede

woensdag, 7 december 2011

Geheimhouding persoonsgegevens

Alle inwoners van de gemeente Ede zijn opgenomen in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA). De gemeente stelt deze gegevens beschikbaar aan overheidsinstanties voor hun publieke taken en in bijzondere gevallen aan derden (niet-overheidsinstanties).

U kunt bij de gemeente een schriftelijk verzoek indienen voor een beperking van de verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden. Het kan om persoonsgegevens en adresgegevens gaan. U hoeft daarbij niet de reden van uw verzoek te geven. U kunt alleen geheimhouding van uw persoonsgegevens en die van uw minderjarige kinderen aanvragen.

Verhuist u naar een andere gemeente? Dan moet u de geheimhouding opnieuw aanvragen.

Aanpassing in basisadministratie

Uw verzoek tot geheimhouding persoonsgegevens verwerkt de gemeente Ede in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA). De gemeente is wettelijk verplicht binnen vier weken aan uw verzoek te voldoen. Als de gemeente uw verzoek niet toekent, dan krijgt u een brief met de reden van afwijzing.

Hoe aanvragen

U kunt digitaal een verzoek indienen via
www.ede.nl/digitaleformulieren. Kies onder de kop `Direct aanvragen, doorgeven of melden` het formulier `Geheimhouding persoonsgegevens, verzoek - met DigiD`. Het formulier kan alleen worden ingevuld als u een DigiD inlogcode heeft.

DigiD: één inlogcode voor elektronische overheidsdiensten

Met uw DigiD inlogcode wordt uw digitale identiteit vastgesteld. Voordeel is dat uw gegevens uit de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) dan automatisch worden ingevuld in dit formulier. Meer weten over DigiD? Ga dan naar: www.digid.nl.