Orion College maakt beste lipdub van rap Ali B. over geldezels

Persbericht van NVB

Leerlingen van Orion College West in Amsterdam hebben de lipdubwedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd werd georganiseerd in het kader van de campagne Pas op je pas van de Nederlandse banken tegen geldezels. Deze leerlingen hebben op de meest succesvolle manier de rap 'Armrijk' van Ali B. over geldezels gedubd: iedere leerling (en een leerkracht) playbackt een regel uit de rap waardoor een zeer dynamische videoclip ontstaat. De school heeft hiermee een optreden van Ali B. en een aantal andere bekende rappers zoals Darryl, Brace, Keyser, Negativ en DJ Izzy gewonnen. Namens de Nederlandse Vereniging van Banken reikte Gijs Boudewijn, adviseur Betalingsverkeer, de prijs uit aan de leerlingen.

Het Orion College is de verzamelnaam voor de scholen van openbaar voortgezet speciaal onderwijs in Amsterdam. De leerlingen hebben een auditieve of communicatieve ondersteuningsvraag, hebben een lichamelijke of meervoudige beperking en/of een chronische ziekte, zijn soms moeilijk lerend of hebben specifieke gedragsondersteuning nodig. Het Orion College West bedient leerlingen die de Praktijk, het VMBO en de Havo volgen.

Winnende lipdub
Ali B. heeft de inzendingen gejureerd. Hij vond de inzending van Orion in alle opzichten de beste. 'Alle inzendingen verdienen een prijs. Maar er moet gekozen worden en het was baas boven baas,' aldus Ali B. in een videoboodschap die op het Orion College werd vertoond. Criteria waren onder andere creativiteit, visualiteit, humor en 'lip sync': op het juiste moment je lippen bewegen bij het playbacken.

Pas op je pas campagne
De Nederlandse Vereniging van Banken voert sinds juni dit jaar de campagne 'Pas op je pas' tegen het groeiende aantal geldezels in samenwerking met de politie Amsterdam-Amstelland. Geldezels zijn veelal jongeren die al dan niet tegen betaling hun pas en pincode uitlenen waarna met hun rekening fraude wordt gepleegd. In 2010 waren er in totaal 1.383 fraude-incidenten met internetbankieren waarbij het ging om bijna 10 miljoen euro. De eerste helft van dit jaar waren het 2.418 incidenten en is de schade opgelopen tot 11,2 miljoen euro. Per incident worden gemiddeld twee à drie geldezels ingezet om frauduleus verkregen geld in handen te krijgen zodat hun aantal dit jaar al ten minste op 5.000 ligt.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.pasopjepas.nl



Razende Robot Reporter