NCRV

Nostalgiekanaal Best 24 viert 5-jarig jubileum met de kijker

Ingezonden door NCRV op 8 november, 2011 - 09:33


donderdag 01 december 2011 uur (Gehele dag)
Zender:
Best24

Best 24, het nostalgiekanaal van de Publieke Omroep viert op donderdag
1 december het vijfjarig bestaan. Het themakanaal, dat dit jaar het initiatief nam voor de veelbesproken TV Canon, viert het eerste lustrum op donderdag 1 december.

Op 1 december zendt Best 24 de hele dag TV Monumenten uit. Televisiemaker Han Peekel maakte in de afgelopen vijf jaar meer dan veertig portretten van tv-persoonlijkheden die hun stempel hebben gedrukt op 60 jaar televisie in Nederland, onder wie Jos Brink, Sonja Barend, Ramses Shaffy, Hetty Blok, Willem Duijs, Johnny Kraaijkamp sr., Mies Bouwman, Willem Nijholt en Willem Ruis.

Peekel richtte vijf jaar geleden Best 24 op, hij heeft het themakanaal in die tijd zien groeien in populariteit: "Best 24 heeft zich ontwikkeld tot het themakanaal van de goede herinnering", aldus Han Peekel. "De zender kietelt op aangename wijze de herinneringsspieren van ons gezamenlijk beleefde televisieverleden. Met portretten van TV-coryfeeën, aantrekkelijke series en heruitzendingen van de pareltjes uit het Nederlandse televisie-archief."

Best 24 roept de kijker via de website www.best24.nl op om te stemmen op zijn of haar favoriete TV Monument. Onder de deelnemers worden vijf dvd-boxen van TV Monumenten verloot. Deze box met tien dvd's is onlangs in het Instituut voor Beeld en Geluid overhandigd aan André van Duin. De komiek en televisiemaker staat in de feestelijke jubileummaand december centraal zal staan in de programmering van Best 24.

Best 24 zendt live uit op www.best24.nl en via de volgende aanbieders van digitale televisiepakketten:


- UPC, kanaal 116

- Ziggo, kanaal 151

- KPN, kanaal 300

- Caiway, kanaal 46

- Delta, kanaal 41

- Kabelnoord, kanaal 58

Voor meer informatie en uitzendtijden: www.best24.nl

Website:
http://www.best24.nl