Haven Amsterdam

Havenboek Sinterklaascadeau voor scholen en bibliotheken in havenregio

donderdag 1 december 2011

Sinterklaas schenkt 400 basisscholen, middelbare scholen en bibliotheken een boek over de Amsterdamse havenregio. Met deze geste wil Sinterklaas de eeuwenlange historie en toekomst van de havenregio onder de aandacht brengen van scholieren op basisscholen en middelbare scholen die langs het Noordzeekanaal naar school gaan.

Dertje Meijer overhandigt Sinterklaas het Havenboek, dat aan 400 scholen en bibliotheken in de regio wordt geschonken.

De boeken worden vergezeld van een Sinterklaasgedicht deze week aangeboden op alle basis- en middelbare scholen van Amsterdam, Zaandam, Westzaan, Assendelft, Velsen, IJmuiden, Haarlemmerliede, Spaarnwoude en Beverwijk.

Bedrijven

Het boek `De Amsterdamse haven', 1275 - 2005, is door een team van havenkenners geschreven en rijkelijk voorzien van foto's van bedrijven en activiteiten in de haven. Het verhaal van de haven wordt verteld en getoond in ruim 300 pagina's. Volgens het voorwoord is het boek een ode aan de haven.

Slimme haven

Haven Amsterdam is de vierde haven van Europa en wil een slimme haven zijn met als kern duurzame groei. Groei die banen en inkomsten oplevert en waarbij de haven op een slimme manier met beschikbare ruimte omgaat. Groei zonder aantasting van de kwaliteit van water, bodem en lucht. Groei waarmee inwoners van- en bedrijven in Amsterdam het havengebied nog meer gaan waarderen als interessant en aantrekkelijk. Dit wil Haven Amsterdam bereiken door intensieve samenwerking met partners in het bedrijfsleven, stad en regio.
Meer informatie?

Anja Vonk, persvoorlichter Haven Amsterdam: 020 - 523 48 75 of 06 - 8316 4880