Gemeente Heerlen

Deel winkelcentrum 't Loon ontruimd

Vanmiddag is een deel van winkelcentrum 't Loon ontruimd vanwege scheuren in enkele pilaren in de parkeergarage. Er zijn ongeveer 10 winkels van de 50 ontruimd, omdat de veiligheid niet kon worden gegarandeerd. Voor de overige winkels en de bovenliggende woningen zijn er geen risico's. Deze blijven dan ook gewoon open.

De constructieproblemen werden enkele maanden geleden ontdekt, waarna een deel van de parkeergarage werd gestut. Vanaf dat moment is meetapparatuur geïnstalleerd waarmee de zaak minutieus is gevolgd. Vandaag is een snelle verergering waargenomen waarop besloten is tot de gedeeltelijke ontruiming van het winkelcentrum.

De veiligheid van een deel van het winkelcentrum kon niet langer gegarandeerd worden. Besloten werd een tiental winkels rond de ingang van het winkelcentrum te ontruimen, waaronder een grote C&A. Ook een groot deel van de parkeergarage werd afgezet.

Het merendeel van de winkels in het winkelcentrum blijft gewoon open en zijn via de ingang aan de achterzijde te bereiken. Ook de winkels aan het parkeerdek, zoals Albert Heijn en de Karnavalwierts zijn gewoon open.

Constructeurs gaan de situatie nader onderzoeken.