Ingezonden persbericht


Nudge the World: eerste app voor een duurzame lifestyle Je lifestyle verduurzamen met nieuwe app-game Nudge the World

PERSBERICHT

Overveen, 29 november - Ter gelegenheid van het Nederlands Sustainability Congres, lanceert Nudge vandaag de app Nudge the World, de eerste mobiele applicatie die serious gaming combineert met real-life duurzame acties van gebruikers. De app stimuleert consumenten op een luchtige manier om meer duurzaam te leven.

Nudge the World laat spelers zien welke mogelijkheden duurzaamheid biedt. De applicatie bevat tientallen laagdrempelige en concrete taken voor een duurzame lifestyle. Door taken te voltooien, worden nieuwe levels ontgrendeld en kunnen spelers beloningen verdienen. Spelers kunnen hun resultaten delen met vrienden. Alle taken zijn in het dagelijks leven toe te passen en laten zien hoe duurzaam gedrag leuk kan zijn.

Real-life opdrachten
Het is de eerste app die serious gaming combineert met real-life opdrachten, om zo een duurzame lifestyle te stimuleren. Veel bestaande apps zijn volledig virtueel, en richten zich vooral op bewustwording. Nudge the World brengt juist duurzaamheid dichtbij door mensen te verleiden om hun dagelijks leven daadwerkelijk anders in te richten. Juist door te doen leert men, en dat gaat verder dan een paar schermen en knoppen. Nudge-oprichter Jan van Betten: "Nudge gelooft erg in 'verandering van onderaf' en 'samen', en daarom sporen we mensen aan om hun eigen suggesties te doen voor nieuwe taken. Daarvoor is er een formulier in de applicatie ingebouwd. De beste en meest originele suggesties voegen we toe aan de app, zodat iedereen er zijn voordeel mee kan doen!"

Internationale ambitie
Jan van Betten: "Nudge the World heeft Engels als voertaal, omdat we niemand willen uitsluiten. En natuurlijk is duurzaamheid een wereldwijd issue. Door de app in het Engels aan te bieden maakt Nudge deze beschikbaar voor reviews en gebruikers binnen en buiten de landsgrenzen; dus letterlijk Nudge the World."

Gratis download
De app, die voorlopig alleen beschikbaar is op het Apple-platform, is ontwikkeld in samenwerking met ontwerpbureau Project Helder en ontwikkelingsorganisatie Hivos. Ter gelegenheid van de lancering kunnen app-gebruikers tijdelijk gratis de hit 'Got me Good' van singer-songwriter Celine Cairo downloaden. Celine oogstte eerder dit jaar veel succes met haar optreden tijdens NudgeLive in de Haarlemse St Bavo-basiliek.