Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |'t Harde - Man aangehouden in leegstaande woning          |
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 29 november een 46-jarige man aangehouden in een leegstaande woning aan de Burgemeester Ulco de Vriesweg in 't Harde. De man had een ruit vernield om binnen te komen.

De politie kreeg rond 00.30 uur een melding over glasgerinkel in de woning aan de Burg. Ulco de Vriesweg. Agenten troffen in de bewuste leegstaande woning een man aan. Er was een ruit vernield om binnen te komen. De man, een 46-jarige uit de gemeente Elburg, werd aangehouden. Het is nog niet duidelijk wat hij in de woning deed. Hij krijgt in ieder geval een proces-verbaal voor vernieling.

2011167597

|     |Elburg - Politie zoekt slachtoffer aanrijding auto        |
De politie is op zoek naar de eigenaar van een auto die op zaterdag 26 november aan de Veldbloemenlaan in Elburg beschadigd raakte. De bestuurder die hiervoor verantwoordelijk is, meldde zich bij de politie.

Op zaterdag 26 november is een automobilist rond 15.45 uur tegen een auto gebotst, die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de Veldbloemenlaan. De bestuurder is aanvankelijk van de schrik doorgereden, maar heeft zich later bij de politie gemeld. De politie vraagt de gedupeerde automobilist zich te melden bij de politie, zodat de schade geregeld kan worden. De eigenaar kan zich melden via 0900-8844.

2011167275

|     |Heerde - Portemonnee gestolen bij insluiping              |
Op maandag 28 november heeft er een insluiping plaatsgevonden aan de 2e Hoornerveenseweg in Heerde. Bij de insluiping werd een portemonnee gestolen.

De politie kreeg rond 18.15 uur een melding van een insluiping aan de 2e Hoornerveenseweg, waarbij een portemonnee was gestolen. Een bewoonster hoorde rond 16.00 uur een deur dichtslaan en zag een rode stationcar het pad afrijden Even later kreeg zij een telefoontje van een vrouw die zich voordeed als iemand van de politie. Ze vertelde de bewoonster dat haar portemonnee was gevonden en dat ze deze op het politiebureau kon ophalen. Bij controle kwam de bewoonster tot ontdekking dat haar portemonnee was gestolen. Toen de zogenaamde 'politievrouw' om haar pincode vroeg, vertrouwde de bewoonster het niet en heeft ze de politie gebeld. De politie stelt een onderzoek in naar de insluiping en is op zoek naar tips en getuigen. Deze kunnen bellen via 0900-8844.

2011167552

|     |Veluwe -  Politie onderzoekt inbraken                     |
Tussen zondag en maandag 28 november is er ingebroken bij een sportcomplex in Ermelo en bij een horecabedrijf in Hattem. Ook werd er ingebroken bij een clubgebouw in 't Harde en bij een woning Epe. De politie heeft de inbraken in onderzoek.

De inbraak bij het sportcomplex aan de Oude Telgterweg in Ermelo werd maandagochtend ontdekt. Er was een hek geforceerd om op het terrein te komen en er werd een container vernield. Bij de inbraak werd niets weggenomen.

Dezelfde ochtend werd ook een inbraak bij een horecabedrijf aan het Kerkplein in Hattem ontdekt. Er waren ruiten vernield om binnen te komen en ook werden er in het pand vernielingen aangericht. Bij de inbraak werden spelcomputers gestolen.

De inbraak bij het clubgebouw aan de Nijverheidsweg in 't Harde werd maandagmiddag ontdekt. Er was een raam vernield om binnen te komen. Het gebouw was doorzocht, het is nog niet precies bekend wat er is weggenomen.

Maandagmiddag werd een inbraak bij een woning aan de Allendelaan in Epe ontdekt. Hier was een raam geforceerd. Het is nog niet bekend wat er precies is gestolen.

De politie stelt een onderzoek in naar de inbraken en is op zoek naar tips en getuigen. Deze kunnen bellen via 0900-8844.

2011167291, 2011167227, 2011167515, 2011167593

|     |Elburg - Daders overlopen bij inbraak tankstation         |
In de nacht van maandag op dinsdag 29 november is er ingebroken bij een tankstation aan de Zuiderzeestraatweg in Elburg. De daders werden overlopen door beveiligers. Ze zijn er in een auto vandoor gegaan. Bij de inbraak werd vermoedelijk niets weggeno-men.

De politie kreeg rond 02.30 uur via een alarmcentrale een melding van een inbraak bij het tankstation. Personeel van een beveiligingsbedrijf was in de buurt en was snel bij het pand. Zij zagen dat er meerdere personen in een auto vandoor gingen. De daders werden niet meer aangetroffen. Bij controle bleek dat er een deur was geforceerd en er geprobeerd was om sigaretten te stelen. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak en is op zoek naar tips en getuigen. Deze kunnen bellen via 0900-8844.

2011167625

|     |Wezep - Fietsster gewond bij aanrijding met auto          |
Op maandag 28 november is een 43-jarige fietsster uit Hattemerbroek gewond geraakt toen zij werd aangereden door een auto. Het ongeval vond plaats aan de Nieuwlandseweg in Wezep.

Een 21-jarige automobiliste uit Wezep reed rond 15.30 uur vanuit het Heidepand de T-splitsing met de Nieuwlandseweg op en wilde rechtsaf de Nieuwlandseweg inslaan. Op dat moment werd ze verblind door de laagstaande zon, waardoor ze een fietsster over het hoofd zag en haar raakte. De fietsster, een 43-jarige vrouw uit Hattemerbroek, kwam hierbij ten val en raakte gewond aan haar been. De vrouw werd met een beenbreuk per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Tegen de automobiliste wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011167474

EINDE BERICHTEN

.

-----------------------
(

(

---- --