Ingezonden persbericht


Samen voor de winst

Werk is belangrijk voor onze eigenwaarde. Helaas zijn er altijd mensen die moeilijk aan regulier werk kunnen komen en zo buiten de boot vallen. Door juist die mensen aan een werkplek te helpen, snijdt het mes aan twee kanten: ondernemers helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en zichzelf. Over deze win-win-situatie gaat de volgende bijeenkomst van het PMOG (Platform Maatschappelijk Ondernemen Groningen), op dinsdagmiddag 29 november in Groningen.

Eén van de sprekers tijdens de laatste PMOG-bijeenkomst in 2011 is de succesvolle AH-franchisenemer Frits van der Heide. Als maatschappelijk betrokken én commerciële ondernemer biedt hij diverse mensen een kans op regulier werk. Van der Heide komt vertellen hoe hij zijn personeelsbeleid organiseert in zijn supermarkt en hoe hij dat uiteindelijk weet om te zetten in drievoudige winst: maatschappelijke winst, sociale winst en zakelijke winst.

Vrijwillig of betaald?
De organisatie van deze bijzonder themabijeenkomst, die Samen voor de Winst heet, is mede in handen van Werkpro. Deze organisatie houdt zich bezig met werk- en maatschappelijke dienstverlening. Via hun 'Carrousel' - het draait om werk - kunnen ondernemers in contact komen met gemotiveerde werkzoekenden. Het doel is werkzoekenden een perspectief te bieden op een reguliere baan. Of u als ondernemer ook begeleiding krijgt en of het om vrijwillige of betaalde plaatsen gaat, hoort u tijdens de bijeenkomst van Werkpro.

Successen
Onder de titel 'Samen Werkt! Investeer in hun en uw toekomst' organiseerde het PMOG al eerder een succesvol project dat zich richtte op mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt, samen met het Werkplein in Delfzijl. Diverse ondernemers zagen in dat het mes aan twee kanten snijdt en boden stages, leerwerktrajecten en banen aan. Of een dergelijk project ook tot successen leidt in Groningen? De bijeenkomst op 29 november zal het uitwijzen. Mis deze daarom niet!

Samen voor de Winst vindt plaats op dinsdagmiddag 29 november. Locatie: Remonstrantse Kerk aan Coehoornsingel 14 te Groningen. Tijdstip: van 15.00 uur tot 17.00 uur, daarna Netwerkborrel tot 18.00 uur. Opgeven bij: info@pmog.nl